Ο ΑΛΛΑΧ ΧΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΛΑΝΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ... ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Γελάει η Ευρώπη και ο ντουνιάς όλος με τα καμώματα του Ερντογάν. Που βέβαια δεν είναι τρέλες και γραφικότητες, αλλά στοχευμένες ενέργειες που τις υποδεικνύει το επικοινωνιακό επιτελείο του σουλτάνου. ''ALLAH, Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ''. Αυτή τη θρησκευτική γελοιότητα διαβάζει κανείς υψηλά κάπου στην Άγια Σοφιά, όσο διαρκεί το ραμαζάνι. Τα λαμπιόνια είναι αναμμένα και σχηματίζουν την εν λόγω ατάκα, για να πληροφορηθούν, μουσουλμάνοι και μη, ότι δεν είναι δυο ή τρεις και πέντε ο Αλλάχ, ένας είναι και μοναδικός και αληθινός και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή του πιστού.

Υπάρχει και μια ακόμα σκοπιμότητα στην απόφαση του ένθεου Ερντογάν να στηθεί η εν λόγω επιγραφή στον Νο 1 ναό της χριστιανοσύνης, τον οποίον… κατάφερε να τον κατακτήσει μετά σκληρής πολιορκίας ο πασών των Τουρκιών αυτοκράτωρ νέο-πορθητής ή και πορδητής. Να βλέπει από τους ουρανούς ο Αλλάχ και να χαίρεται ότι ο ένας και μοναδικός ηγέτης της οθωμανίας τιμάει, έστω με style τουρκογύφτικο, τη θεία μεγαλειότητα των μωαμεθανών. Τον μεγαλόψυχο και φιλεύσπλαχνο Αλλάχ.

Τι θα πει Αλλάχ, για να κάνουμε ταμείο; Είναι ο Θεός. Η έννοια του Θεού. Αυτόν τον ίδιον τον οποίον πιστεύουν, αλλά με διαφορετικό όνομα, και οι εβραίοι και οι χριστιανοί. Που σημαίνει ότι κανένας πιστός, όχι μόνο οι μουσουλμάνοι, συμφωνούν ότι πράγματι ο Θεός είναι ένας. Και μοναδικός. Και αληθινός, όχι αγιοβασιλιάτικος.

Υπάρχουν διαφορές στο έργο της θρησκείας. Πως αλλοιώς να δικαιολογούνται οι διαφορές στα δόγματα. Στα ξεχωριστά εκκλησιαστικά σουπερμάρκετ. Ο εβραϊσμός, που γέννησε τον χριστιανισμό και τον μωαμεθανισμό, δεν έχει προφήτη, δεν τον έχει στείλει ακόμα στη γη ο Θεός. Εξακόσα χρόνια μετά τον Βούδα ο παππούς έστειλε τον Χριστό και 600 χρόνια μετά τον Ναζωραίο τον Μωάμεθ.

Ο Ιησούς δεν πήγε με γυναίκα, ο άλλος προφήτης, ο Μωάμεθ παντρεύτηκε 13 γυναίκες, την πρώτη στα 24 και την τελευταία στα 59, δυο χρόνια πριν πεθάνει. Οι χριστιανοί κάνουν παιχνίδι με την Αγία Τριάδα, οι μουσουλμάνοι τα περιμένουν όλα από τον Αλλάχ. Που δεν γεννήθηκε ποτέ. Που έφτιαξε τους ανθρώπους. Που ανασταίνει νεκρούς. Όλα αυτά τα κινηματογραφικά.

Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ''ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ'' ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ