ΟΙ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΟΣΟ… ΠΑΛΙΩΝΟΥΝ

 

Πονηρεύεσαι όταν μια υπόθεση τραινάρει. Περνάει ο καιρός και έτσι ή αλλοιώς την κρατάνε μεν ζωντανή, ανοικτή, αλλά η δουλειά δεν φτάνει στα δικαστήρια. Το λένε οι δικηγόροι του κατηγορούμενου. Όσο αναβάλλεται, τόσο το καλύτερο, κερδίζουμε χρόνο. Άλλο να γίνει η δίκη αμέσως, στο καιρό της, όταν καίνε ακόμα τα κάρβουνα στη φουφού, άλλο όταν το πράμα έχει ξεχαστεί και ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει ξαναζεσταμένο φαγητό που ποτέ δεν μαγειρεύτηκε.

Η περιβόητη υπόθεση του αριστερού εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα. Του κουμπάρου της πρώην υπουργάρας του Σύριζα Χρήστου Σπίρτζη. Εδώ και λίγες μέρες πάλι στην επικαιρότητα η υπόθεση των 3 εκ. που πήρε από τα εμιράτα η τεχνική εταιρεία του Καλγρίτσα για έργο που δεν έκανε. Κι έρχεται ο Καλογρίτσας με έντονο παρελθόν στην ελληνική αριστερά, που είναι στριμωγμένος από τη δικαιοσύνη και λέει πως εγώ ήμουνα μπροστινός, το κολλητάρι του Τσίπρα, ο σύντροφος Νίκος Παππάς μ’ έστειλε στους Άραβες, όλα ήταν σκάρτα, εικονικά ήταν.

Ναι, αλλά η υπόθεση βρωμάει, λέω εγώ, και ποια προανακριτική, όταν για πλάκα έχει καθυστερήσει ήδη πέντε χρόνια. Μήπως και τραβήξει κι άλλο… Ποιος θυμάται τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, του στημένου από τον Σύριζα, με τα πήγαινε- έλα στο Μαξίμου επί Τσίπρα, που μπουκάρησε κι αυτός με τους Βαρδινογιάννηδες, Μαρινάκηδες, Κυριακού, Κοντομηνάδες, Αλαφούζους και σία να πάρει άδεια για κανάλι και να φτιάξει η Ελλάδα… νέο τοπίο στην τηλεόραση, σύμφωνα με το πλάνο του τότε αρμόδιου συριζαίου υπουργού Νίκου Παππά.

Η υπόθεση είναι- και που ‘σαι ακόμα-  στα γρανάζια της πολιτικής, μάλλον της κομματικής γραφειοκρατίας. Δεν υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση, η ρουκέτα δεν έχει σκάσει να δούμε ποιον θα κάψει. Το έργο παίζει στον αέρα, στις… φήμες, στους ψιθύρους, στις αμφισβητήσεις, στο τι ισχυρίζεται η μια πλευρά του Καλογρίτσα που γύρισε χαρτί. Είναι να μη ψυλλιάζεσαι ότι παίζει το αβαβά;
Στη φώτο ο Καλογρίτσας καταθέτει στην προανακριτική της Βουλής.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ