Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

 
''Κύριε πρόεδρε, χρωστάμε 25 δις δολάρια''. Ο ανεπάνάλπτος Ανδρέας Παπανδρέου κοίταξε τον άλλον σα να έβλεπε τον Τιτανικό να βουλιάζει ή τον Δομάζο με τακούνια στο γήπεδο μέσα. Λες, δηλαδή, να βρέθηκε μπροστά σε κάτι απίθανο, κάτι εξωγήινο. ''Μα είσαι τόσο μαλάκας, παιδί μου;'' σχολίασε ο πρωθυπουργός του λαού. ''Ποιος στον καιρό μας ασχολείται με τα νούμερα, με τα μηδενικά; Δεν υπάρχει καμιά χώρα, όσα και να χρωστάει, δέκα, 20, εκατό δις, που να έχει χρεοκοπήσει. Τι να έρθουν να μας πάρουν αν πέσουμε έξω... Τα βότσαλα από τις παραλίες μας;''.
Έχει δίκαιο ο μεγάλος. Οι επόμενες γενιές, αν χρειαστεί, θα ξεπληρώσουν το καλό που τους κάναμε εμείς. Έχει δίκαιο. Για ποιον δουλεύουμε εμείς; Για ποιον ξεφτυλιζόμαστε. Για τα παιδιά μας, για να τα βρουν όλα έτοιμα, και μαζί με τα έτοιμα και τα χρέη.
Τον κατηγορούν κατόπιν εορτής, δηλαδή κατόπιν ταφής του, ότι πρώτος ρήμαξε την Ελλάδα οικονομικά.  Είναι παράλογο, μα την αλήθεια, να συμπεριφέρεται καθωσπρέπει ο κυβερνήτης σε λαό απατεώνων. Ο άνθρωπος ήξερε πολύ καλά με τι λινάτσες είχε να κάνει. 
Ο Καραμανλής, λέει, μας έβαλε στην Ευρώπη, το 1992 γίναμε ισότιμα μέλη, ο Μητσοτάκης έλεγε Θα  σας κάνω Ευρωπαίους. Ποιους; Σας είπε κανείς ότι θέλουμε πραγματικά να γίνουμε Ευρωπαίοι; Να καταντήσουμε να πηγαίνουμε κάθε τρεις μήνες σε ταβέρνα κι αυτό να το θεωρούμε κοσμικό γεγονός. Να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μην κοροϊδεύουμε στη δουλειά, και να μας τα παίρνει η εφορία. Να δανειζόμαστε από την τράπεζα για να φτιάξουμε ένα καλύβι και να το ξεχρεώνουμε 75 χρόνια. Όχι, ρε, δεν είμαστε εμείς για τέτοια.
Σεύχέλες είναι η Ελλάδα, αλλο αν δεν το ξέρουν οι Έλληνες. Και να γίνουμε Νταχάου αν αρχίσουμε να σκεπτόμαστε σαν τους Ευρωπάιους. Οι Ευρωπαίοι λένε Πάμε στην Ελλάδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι και η Ευρώπη βάλθηκε να μας κόψει το καφενείο, το αραλήκι. Το Θανάση, το κουμκάμ, το πικέτο και το βίδο. 
Σωστός ο Ανδρέας  που πέθανε σα σήμερα 23 Ιουνίου, το 1996.
Διαβαστε ακομα:

Σ' ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...