ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ'' ΤΟ - ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ- ΝΟΥΜΕΡΟ

 
Η Ελλάδα μας είναι μικρή χώρα, και όσο να μεγάλωσε τα τελευταία 200 χρόνια παραμένει μέγεθος μικρό. Όταν, λοιπόν, είσαι μικρός και έχεις την τύχη να βρίσκεσαι υπό την προστασία μεγάλης δύναμης, τότε δεν αποκλείεται να κληρώσει δικτατορία. Ποιος το λέει αυτό; Η Ιστορία, δεν πρόκειται περί προσωπικής άποψης. Οι ΗΠΑ από τη μια και η Ρωσία από την άλλη ανέλαβαν την ευθύνη μιας περιοχής του πλανήτη. Άν κάτι πάει να στραβώσει, το ίσιώνουν. Ελλάδα είναι αυτή, Ουγγαρία ή Τσεχοσλοβακία. Αν δεν βγουν τα τοπικά τανκ, τη δουλειά την αναλαμβάνουν τα... συμμαχικά, προς αποκατάσταση της τάξεως.
Γεώργιος Παπαδόπουλος. Μάλιστα, όσο και να μην ακούγεται καλά, αυτός ήταν ο αρχηγός του πραξικοπήματος τον Απρίλιο του 1967. Ένας γραφικός τύπος. Ένας γελοίος. Μιλούσε και επιτόπου έγραφες ατάκες για σκετς επιθεώρησης. Μα, είναι δυνατόν, ένα άτομο της πλάκας, της πολύ πλάκας, κάποιος του Ελάτε να γελάσουμε, να είναι ο αρχισυνωμότης στον εθνικό στρατό. Βεβαίως, όταν ο εθνικός στρατός δεν ανήκει στο έθνος, αλλά στον βασιλιά ή στον ξένο προστάτη.
Μην το περνάμε στο ντούκου. Ασφάλεια να μη ξαναγίνει χούντα σε μικρή χώρα είναι η ένταξη μας στην Ευρώπη. Να το ξέρουμε και να θυμόμαστε με θλίψη ότι ένας πτυχιούχος ψεύτης, ένας ημιμαθής ηλίθιος, έγινε κυβερνήτης στην πατρίδα μας. Και πήρε και το αξίωμα του... προέδρου της δημοκρατίας. Και κυβερνούσε μέχρι που οι Αμερικανοί τον μάζεψαν.
Οκτώβριος του 1973 ο Παπαδόπουλος, ποιος ξέρει γιατί, αρνείται να παραχωρήσει το αεροδρόμιο της Κρήτης στις... ΗΠΑ για να βοηθήσουν το Ισραήλ στο πόλεμο με τους Άραβες. Απίστευτο. Ο τότε υπουργός εξωτερικών της πλανηταρχίας Χένρυ Κίσιγκερ δεν το πιστεύει. Τι διάολο συμβαίνει; Μήπως κάποιοι άλλοι από την Αμερική συμβούλευσαν τον δικό μας άνθρωπο, τον Παπαδόπουλο να ξηθηγεί έτσι πίσω από την πλάτη μου;
Μετά από ένα μήνα, το Νοέμβριο του 1973, στήνεται το Πολυτεχνείο. Ο τάφος του Παπαδόπουλου, όχι και της δικτατορίας. Ο Ιωαννίδης θέτει κατ΄ οίκον περιορισμό τον αρχηγό της ''επανάστασης'', της ''εθνικής κυβέρνησης'' Παπαδόπουλο. (Στη φώτο, οι δυο τους). Το νέο ''αφεντικό'', ο σκοτεινός Ιωαννίδης μετά από λίγους μήνες σύρεται στο κυπριακό, οι Τούρκοι παίρνουν το μισό νησί, στην Ελλάδα επανερχεται ο Καραμανλής.
Από πατέρα δάσκαλο στο Ελαιοχώρι Αχαίας γεννήθηκε Μάιο του 1919 ο Παπαδόπουλος και πέθανε το 1999, σα σήμερα 27 Ιουνίου. Είχε καταδικαστεί σε θάνατο ο μέγας πατριώτης και είχε υποβιβαστεί σε απλό οπλίτη. Η ντροπή δεν ανήκει στον ίδιον, αλλά στους Έλληνες που τον ανέχτηκαν και στο λεγόμενο ''πολιτικό σύστημα'' της χώρας μας.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ Η ΕΞΕΔΡΑ... ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ