ΓΙΑΤΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ;

 
Μέχρι σήμερα είναι στην ''απ' εξω'' ο Νίκος Παπανδρέου, της γνωστής οικογένειας. Δεν ασχολούμεθα με κανέναν Παπανδρέου τυχαίο από τον τηλεφωνικό κατάλογο περμένο. Ένα είναι το όνομα στην πολιτική που όλοι γνωρίζουμε. Ο Νίκος, λοιπόν, ο παρ΄ ολίγον ευρωβουλευτής, έχει κι αυτός τις ανησυχίες του τις πολιτικές και σκέπτεται να βάλει υποψηφιότητα για αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ. Στο πεθαμένο κόμμα που με την κυρία Φώφη Γεννηματά σέρνεται στην πιάτσα με το όνομα Κινάλ.
Τι κόλπο είναι αυτό; Οι γνωστές οικογένειες που παράγουν πρωθυπουργούς φαίνεται πως μοιάζουν με τις παλιές βασιλικές οικογένειες που εκπαιδεύουν τα βλαστάρια τους πριν έρθει η ώρα να φορέσουν στέμμα. Για να είναι έτοιμοι να βασιλεύσουν. Μετά τον Γιώργο (1952) έρχεται η σειρά του αδελφού του Νίκου (1956).
Ο Γιώργος έκανε πρωθυπουργός, είναι σαράντα χρόνια στην πολιτική, άρα το παιδί είναι έμπειρο. Γιατί, λοιπόν, να μη διεκδικήσει την αρχηγία αυτός; Και σαν καμμένο χαρτί παραχωρεί τη... σειρά του στον μικρότερο αδελφός το, τον γεννημένο στις ΗΠΑ συγγραφέα, κόντρα στον συνομήλικο του Γιάννη Λοβέρδο. Και κόντρα στον συναγωνιστή Ανδρουλάκη που είναι ευρωβουλευτής. Με επιλαχόντα τον Νίκο Παπανδρέου.
Μετράει το όνομα Παπανδρέου. Και το όνομα Καραμανλής. Και το όνομα Μητσοτάκης. Τι θα πει ''μετράει''; Θα πει συσπειρώνει στελέχη, υποψήφια στελέχη σε κόμματα, που χρειάζονται ένα βαποράκι να βγουν στον αφρό.
Διαβαστε ακομα:

ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ