ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ!

 
Το παπαδαριό, δηλαδή οι επικεφαλής της οργανωμένης εκκλησίας, συμεριφέρονται ως κανονικοί εξουσιαστές. Όπως ένας δικτάτορας, ένας βαιλιάς του παλιού καιρού, ένας κυβερνήτης χώρας. Γιατί; Επειδή εκπροσωπούν τον Θεό. Τη πίστη του κοσμάκη στην άλφα και τη βήτα θρησκεία. Γι' αυτό.
Η κοσμική εξουσία του παπά, του βαθμοφόρου ιεράρχη, δεν έχει καμιά σχέση με την πίστη. Με τη θρησκεία. Την εκμεταλλεύεται, όμως, ο πατριάρχης. Και οι μητροπολίτες. Λέμε για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε με την οργάνωση των θρησκειών. Παλιά ιστορία, δηλαδή.
Σήμερα 24 Αυγούστου, μεγάλη και ξεχωριστή μέρα για την Ουκρανία. Αποκτάει αυτοκεφαλία. Τι κόλπο είναι αυτό; Η χριστιανική εκκλησία της χώρας γίνεται και στα χαρτιά ανεξάρτητη. Γελοία πράγματα. Της πλάκας. Γιορτές και τελετές, κυβέρνηση και παπαδαριό, για να έχουν και τυπικά στο μαγαζί 35 εκατομμύρια πελάτες. Τόσοι είναι οι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ουκρανία.
Ο 82χρονος παραμύθι φούρναρης οικουμενικός πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος έδωσε το οκέυ. Παρών και στις σημερινές εκδηλώσεις στο Κίεβο. Φαιδρό. Πατριάρχης χωρίς ποίμνιο ο Βαρθολομαίος. Χωρίς πελάτες. Μαγαζί που είτε έχει ανοικτές πόρτες, είτε κλειστές, δεν μπαίνει ουδείς να αγοράσει κάτι. Να παραγγείλει γάμο ή βαπτίσια, κηδεία ή ευχέλαιο καν.
Κι όμως, ο πατριάρχης ο ''οικουμενικός'' που δεν τον υπολογίζουν οι αρχιεπίσκοποι κάθε χώρας, κάνει δήθεν την πολιτική του. Αν δεν έδινε την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, θα την έπαιρνε μόνος του ο Επιφάνιος, ο κουμανταδόρος της ουκρανικής εκκλησίας. Οπως νταηλήκι ανεξάρτητη είναι η όρθόδοξη εκκλησίας της Ρωσίας που έχει.... θέμα, γιατί δεν της ξέφυγε η  Ουκρανία και ο Βαρθολομαίος την ανεξαρτοποίησε.
Στη φώτο, Βαρθολομαίος και Επιφάνιος με τα ρουχα της δουλειάς, κι όλων των εξαρτημάτων που συμβολίζουν την... πίστη.
Διαβαστε ακομα:
ΓΙΑΤΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ;