ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΙΝ ΨΟΦΗΣΕΙ

 

Δεν ξέρω, και δεν παριστάνω τον ξερόλα. Κανένας, άλλωστε, δεν είναι σε θέση με σιγουριά να προβλέψει αν ο Ερντογάν θα την κάνει στην Ελλάδα.

Το ζήτημα είναι σοβαρό. Δεν προσφέρεται για πλακίτσες και αστεϊσμούς. Ασφαλώς, έχουν λόγο οι ειδικοί, αυτοί που δεν είναι στημένοι και με βάση τούτο και το άλλο βγάζουν τις εκτιμήσεις τους. Περνάνε από το μικροσκόπιο τη σκέψη του σουλτάνου και καταλήγουν σε συμπέρασμα. Θα πατήσει το κουμπί ο ασχημάντρας, δεν θα το πατήσει.

Περιττό να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις των ειδικών δεν δημοσιεύονται. Αλλοίμονο. Και για ποιο λόγο; Και μόνο αν γίνουν γνωστές, σε κάποιο βαθμό, εκβιάζουν καταστάσεις. Έτσι ή αλλοιώς. Προωθούν θετικά ή αρνητικά την εξέλιξη των πραγμάτων.

Επανέρχομαι στο ερώτημα. Θα την κάνει, τελικά, στην Ελλάδα ο θαυμαστής και… συνεχιστής του οθωμανικού μεγαλείου; Θα μείνει στα λόγια, στις απειλές και τους εκφοβισμούς; Δεν ξέρω, όμως υποψιάζομαι πως ο Ερντογάν σκέπτεται μόνο τον εαυτό του. Στο ζύγι δεν βάζει τη ζημιά που θα πάθει η Τουρκία αν κινηθεί επιθετικά σε βάρος της Ελλάδος. Τι σημαίνει αυτό;

Πως δεν θέλει να πεθάνει… αδόξαστος! Αυτό σημαίνει. Κάτι θα κάνει ο Ερντογάν να μείνει στην Ιστορία! Κι αν προχωρήσει στην τρέλα του, επειδή θα αποτύχει, θα πει πως τον πούλησαν από μέσα, πως του φέρθηκαν μπαμπέσικα οι Ευρωπαίοι, κι άλλες τέτοιες δικαιολογίες.  
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ