Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ

 

Ο γίγαντας και κυρίαρχος στην Ελλάδα λαός δεν δίνει λύση και με τις εκλογές που έγιναν στις 5 Νοεμβρίου 1989. Απόφαση του λαού είναι να μην είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση το πρώτο κόμμα. Καλύτερο από όλα τα realities ήταν το καλοκαίρι του 1989 με τη συγκυβέρνηση ΝΔ και Συνασπισμού και την παραπομπή του Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο.

Μακρυά από την Ελλάδα το γεγονός που κυριαρχεί είναι η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, συνέβη σα σήμερα 9 Νοεμβρίου. Είναι το εναρκτήριο λάκτισμα στη σέντρα της Ανατολικής Ευρώπης για να δοθεί το σύνθημα της Επανάστασης. Με βάση τα κομουνιστικά τσιτάτα η μεγάλη και αληθινή Επανάσταση έγινε όταν ξεσηκώθηκε ο κόσμος ενάντια των κομουνιστικών καθεστώτων. Λίγες μόλις μέρες μετά την πτώση του Τείχους, που χώριζε την Ανατολική από τη Δυτική Γερμανία.

Όλα τα λαϊκά καθεστώτα πήγαν περίπατο. Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία. Ακολούθησε και η μαμά Σοβιετική Ένωση. Αυτή ήταν επανάσταση, και δεν ήταν αντεπανάσταση.

Ημέρα Πέμπτη, βράδυ 9 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της Ανατολικής, δηλαδή της λαϊκιάς δημοκρατίας της Γερμανίας γνωστοποιεί επίσημα στον κόσμο ότι είναι ελεύθεροι να πάνε στη Δυτική Γερμανία. Τι συνέβη; Από εκείνη τη στιγμή ξεχύθηκαν στους δρόμους Δυτικογερμανοί και Ανατολικογερμανοί και λες ήταν συνεννοημένοι πήγαν κατ’ ευθείαν στο Τείχος και το γκρέμισαν.

Ο Ριζοσπάστης της Ανατολικής Γερμανίας, η κομματική εφημερίδα Neues Deutschland, που πουλούσε ένα εκατομμύριο φύλλα την ημέρα, κυκλοφόρησε Παρασκευή 10 Νοεμβρίου χωρίς να αναφέρει το γκρέμισμα του Τείχους. Ανέφερε μόνο πως στο… μεθοριακό πέρασμα χθες τη νύχτα παρατηρήθηκε αυξημένη κυκλοφορία. Την εν λόγω εφημερίδα αγόραζαν υποχρεωτικά όλα τα μέλη του κομουνιστικού κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας.

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ