ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

 
Η Ουγγαρία και η Πολωνία, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρούνται πως παίζουν μπάλα με κυβερνήσεις ακροδεξιές. Είναι τα μαύρα πρόβατα της δημοκρατικής Ευρώπης. Ένα ερώτημα που ας το κάνουμε στην άκρη προς το παρόν, είναι το εξής: Απορίας άξιον είναι πως την κάνει γυριστή μια χώρα, δηλαδή ο κόσμος μιας χώρας, μετά από 45 χρόνια κομουνιστικής διαπαιδαγώγησης. Μετά από μισό αιώνα φροντίδας του λαού από λαϊκιά κυβέρνηση. Γυριστή, βέβαια, διότι οι θεωρούμενες ακροδεξιές κυβερνήσεις είναι εκλεγμένες. Προήλθαν από εκλογές, όχι σε συνθήκες μεταπολεμικές και αντιναζιστικές και μετά από συμφωνίες στη Γιάλτα, όπου το μεγάλο οικόπεδο χωρίστηκε στα δυο.
Ο κόσμος δεν ψηφίζει ακροδεξιά. Ούτε δεξιά. Ούτε αριστερά. Ο κόσμος ψηφίζει, μάλλον καταψηφίζει, το κατά τη γνώμη του καλύτερο. Και επειδή ο κόσμος αυτό που ξέρει είναι η τύφλα του, ψηφίζει αυτόν που θα τον δουλέψει περισσότερο μαγκιόρικα. Να, γιατί ο κόσμος σήμερα είναι αυγά κι αύριο καλάθια. Και άσε τους σκοταδιστές να μιλάνε για αριστερά, κεντροαριστερά και ακροδεξιά. 
Οι θεωρούμενοι δεξιοί, ευρωδεξιοί σε Πολωνία και Ουγγαρία είναι παικτάκια βήτα εθνικής. Να, η εξήγηση γιατί ο κοσμάκης ψηφίζει τους λαοπλάνους εκείνους που τους λένε ακροδεξιούς. Ο ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ θα πάρουν το πρωτάθλημα αν δεν μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Ποτέ δεν θα το πάρει ο Βόλος ή ο Αστέρας και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ασ έχουν καλύτερη ομάδα. Λέει κάτι αυτό;
Τις εκλογές στην Πολωνία και την Ουγγαρία τις κερδίζει εκείνος που είναι περισσότερο λαϊκιστής. Πιο μπαλκονάτοι από τους φιλελεύθερους ή ευρωπαϊστές αντιπάλους τους. Αυτό τοπ παραμύθι περί ακροδεξιάς έχει τόσο σχέση όσο με το άλλο... , ποιο; Ότι επειδή η Πολωνία και η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία είχαν δήθεν κομουνιστικό καθεστώς, αυτό σημαίνει πως ήταν κομουνιστικό κράτος. Πως είχαν κομουνιστική κοινωνία. Πως ο λαός είχε ενστερνιστεί τον κομουνισμό.
Στη φώτο, ο 58χρονος Βίκτωρ Όρμπαν, αφεντικό της Ουγγαρίας με τον περιβόητο επιχειρηματία Τζωρζ Σόρος, Αμερικάνο εβραιοουγγρικής καταγωγής..
Διαβαστε ακομα:

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΗ... ΘΕΩΡΙΑ