ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΠΟΤΕ ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ!

 

Το πρόβλημα στο σχήμα που φτιάχνεται στο μπουζουκτσήδικο, ακόμα και σε σκυλάδικο, είναι πως θα μπουν τα ονόματα στη μαρκίζα. Στην περίπτωση, βέβαια, που μια φίρμα δεν δέχεται κανένα καπέλωμα από κανέναν άλλο. Α, αυτά είναι λεπτά θέματα στον κόσμο της νύχτας, καμιά σχέση με το μεροκάματο. Έχει σημασία αν το όνομα του τραγουδιστή θα μπει δεξιά ή αριστερά, μ’ αυτά ή εκείνα τα γράμματα και πάνω απ’ όλους ή δίπλα μ’ άλλο.

Έγινε το νέο σχήμα της… κεντροαριστεράς. Ποιος, όμως, θα είναι ο αρχηγός; Το αγγούρι αυτό. Μια παρένθεση, πριν μπούμε στο ψητό…

... Η τεράστια κουβέντα του Γιάννη Τσαρούχη ''Στην Ελλάδα είσαι ό, τι δηλώσεις'' βρίσκει την ολοκληρωτική της δικαίωση στο χώρο των κομμάτων. Σ΄ αυτό που λέγεται πολιτική. Τι θα πει… κεντροαριστερά; Αν μιλάμε σοβαρά δεν θα πει τίποτα. Κι όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τίποτα. Αρκεί να ερωτηθούν π.χ. δέκα από τους επαγγελματίες κεντροαριστερούς της πιάτσας. Και οι δέκα θα πουν διαφορετικά πράγματα. Κι αυτά που ο καθένας λέει θα τα μανουβράρει διαφορετικά μετά από λίγες μόνο εβδομάδες. Ό,τι, άλλωστε, ο καθένας από τους δέκα υποστηρίζει σήμερα είναι διαφορετικό με τις προηγούμενες… θέσεις του.

Σα σήμερα 12 Νοεμβρίου, το 2017, έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου, τότε, φορέα της κεντροαριστεράς. Το θέατρο του Καραγκιόζη. Κινάλ, Ποτάμι, Δημάρ, κάτι ξέμπαρκοι, σαν τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, άιντε να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε τη μεγάλη… κεντροαριστερά. Αυτή που είναι αριστερά αλλά όχι αριστερή αριστερά, ούτε κεντροδεξιά.

Αυτό είναι τα κόμματα. Παίζουν με τη μαρκίζα. Με την ταμπέλα. Βαρύ λαϊκό τραγούδι. Υπάρχει και το ασήκωτο, να πούμε. Ελαφρολαϊκό. Υπάρχει και το μπάσταρδο, τόσο ελαφρό λαϊκό. Πλάκα κάνουμε; Τι άλλο παρά πλάκα!

Εξελέγη η Φώφη Γεννηματά και ο του μακαρίτικου Ποταμιού Θεοδωράκης Σταύρος μετά από λίγες μέρες είπε ''Φεύγω, δεν τραγουδάω σ’ αυτό το σχήμα, δεν με εκφράζει''. Η κοροϊδία συνεχίζεται, τα κόμματα και οι συμμαχίες πεθαίνουν, όχι και οι ταμπέλες. Κεντροαριστερά, συντηρητικά κόμματα, προοδευτικά, ευρωπαϊκά, λαϊκά, δηλαδή του λαϊκού τραγουδιού, βαριού, βαρύγλυκου, έντεχνου, έθνικ, ποιοτικού, αντιστασιακού και μπάμιες λαδερές άνευ ελαίου.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΟΛΟ... ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ