ΑΠΟ ΤΟ ''ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ'' ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 
Με την κυβέρνηση του Σύριζα από τον Ιανουάριο του 2015 έγιναν υπουργοί σε «διατεταγμένη υπηρεσία» και δεν είχαν κανένα πρόβλημα, κανένα δισταγμό να δρουν πολιτικά, κυβερνητικά, ακριβώς το ίδιο όπως οι μη αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, προοδευτικοί. Στο παρελθόν οργανωμένοι σε κομουνιστικές νεολαίες, σε κομουνιστικά κόμματα και ως υπουργοί και βουλευτές του Σύριζα έγιναν τσιράκια των δανειστών, διαπλεκόμενοι.
Αυτό συνέβη και το πιο ντροπιαστικό για τον κυβερνητικό Σύριζα - που δεν έχει σχέση με το... ''παλαιό πολιτικό σύστημα'' - το γεγονός ότι δεν ήταν έκπληξη τα στελέχη του να αποδειχθούν πιο πιστοί, πιο συνειδητοί «λειτουργοί» των μνημονίων. Οι ασυμβίβαστοι στα νιάτα τους, με κάργα επαναστατικότητα και ένα κάρο παράσημα αγώνων λαϊκών.

Σα σήμερα 17 Δεκεμβρίου, το 1967, οκτώ μήνες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα των επίορκων αξιωματικών, γεννήθηκε ο «Ρήγας Φεραίος», ένα από τα ''κρυφά σχολειά'' της μεταπολεμικής αριστεράς. Επίορκοι, πρόδωσαν τον όρκο τους οι χουντικοί, διότι η πατρίδα τους έδωσε όπλα και γαλόνια, ασφαλώς όχι για να κυβερνήσουν αυτοί νταηλίκι.

Προδότες και οι συριζαίοι. Πιο ελεεινοί προδότες. Πρόδωσαν τους εαυτούς τους. Τις ιδέες τους, τους αγώνες τους. Ό,τι πιο ρομαντικό και οραματικό χαρακτήριζε την πορεία τους. Από την οργάνωση «Λαμπράκη» στην Νεολαία ΕΔΑ, στη συνέχεια στο ΚΚΕ και στο ΚΚ Εσωτερικού. Στη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθησαν οι μετέπειτα προδότες των αριστερών ιδανικών, όταν ήταν μέλη της ΚΝΕ και του Ρήγα Φεραίου, και βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν από τους άλλους προδότες, τους χουντικούς αξιωματικούς.

Φοβερό, ε! Να είσαι Έλλην αξιωματικός και βασανιστής. Κι αν δεν ήσουν εσύ ο ίδιος ανακριτής και βασανιστής, ανεχόσουν τα καθάρματα με τη στολή. Και οι άλλοι, οι αριστεροί, οι κυνηγημένοι, και μιλάμε συγκεκριμένα για τους Βούτσηδες και Φίληδες, με τη φανέλα του Σύριζα ανέλαβαν κυβερνητικά καθήκοντα και έγιναν καλύτερα από τους προηγούμενους γιουσουφάκια της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Διαβαστε ακομα:

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΙΟ