ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΝΙΞΑΝΕ ΤΗΝ… ΒΟΡΕΙΑ

 

Είμαι Έλληνας και δεν ξέρω καμιά Μακεδονία έξω από τα σύνορα μου, όπως κι αν την λένε κωλομπαρίστικα. Με όνομα κάλπικο. Βόρεια Μακεδονία, Βορειοανατολική, Άνω, Πλάγια, Γνήσια, Μαϊμού, Κομφετί, Νατοϊκή, Ευρωπαϊκή, Βαλκανική, Πρώην Γιουγκοσλαβική, Νυν Βουλγαροαλβανική, Αυριανή Σερβοκοσοβάρικη κ.α.

Όποιος έχει μάτια στα ξένα κανάλια βλέπει και ακούει. Σχεδόν αγνοούν την ονομασία που συμφωνήθηκε, παίζει κυρίως σκέτο Μακεδονία, όχι Βόρειος Μακεδονία. Πως να το αντέξεις; Όταν, μάλιστα, αυτοί που έδωσαν τα χέρια στις Πρέσπες δεν σε πείθουν γιατί έγινε αυτό που εσύ ο πατριώτης το θεωρείς ξεκάθαρα προδοσία.

Σου γυρίζουν τα άντερα, να ακούς τα διεθνή ρεπορτάζ και να στα πρήζουν ''η Μακεδονία... '' και ''η Μακεδονία... ''. Εμετό σου 'ρχεται να κάνεις. Αισθάνεσαι ο διεθνής τίποτας. Κι έχεις και εκείνους που αποκαλούν ‘’φασίστες’’ και ‘’ακροδεξιούς’’ όσους διαφωνούν να δοθεί όνομα, γλώσσα και εθνότητα στα Σκόπια. Μόνο δόθηκε; Στην ουσία καταργήθηκε η ελληνική Μακεδονία. Αυτό έγινε και θα το καταλάβουμε, θα το χωνέψουμε μετά από κάποια χρονάκια.

Θα λένε ''Μακεδονία'' και όσοι Έλληνες θα αντιλέγουν ''Εμεις είμαστε Μακεδόνες'' θα τους κοιτάνε περίεργα και με συμπάθεια, με… κατανόηση θα τους κτυπάνε στην πλάτη σα να 'ναι υποψήφιοι για το τρελάδικο.

Η βρωμοδουλειά που λέγεται ''Συμφωνία των Πρεσπών'' συμφωνήθηκε από τις κυβερνήσεις Τσίπρα - Ζάεφ τον Ιούνιο του 2018 και τέθηκε σε ισχύ το 2019, από τις 12 Φεβρουαρίου σα σήμερα.

Διαβαστε ακομα:

ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΣΠΕΡΝΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ