ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα. Αυτό είναι η ντροπή της Ευρώπης. Στον αιώνα μας μια χώρα να απειλεί απροκάλυπτα μια άλλη. Αδικαιολόγητα, εντελώς.

Γιατί ξηγιέται έτσι η Τουρκία του Ερντογάν, όχι πως έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία ποιος είναι ο πρόεδρος σήμερα και χθες. Έχει αυτή τη συμπεριφορα η Τουρκία, πρώτον, διότι είναι μεγαλύτερη χώρα και οπλικά υπερέχει. Και, δεύτερον, διότι η Τουρκία δεν θέλει να ξεχάσει ότι υπήρξε αυτοκρατορία.

Η Τουρκία, κι αυτή είναι η ντροπή της Ευρώπης, ιστορικά ζει, ενεργεί στο ιστορικό παρελθόν. Δεν ξεκολλάει από το σουλτανάτο που δέσποζε στα βαλκάνια κι όχι μόνο. Δεν κρύβει τις βλέψεις της σε ξένα εδάφη.

Ποια είναι η Τουρκία; Ένα απομεινάρι της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ένα μεσαιωνικό θεοκρατικοί τύπου, που κράτησε πίσω κάθε λαό, κάθε τόπο όπου είχε απλώσει το σπαθί του. Που ήθελε ραγιάδες, υπόδουλους όλους όσους κατακτούσε. 

Ποια είναι η Ελλάδα; Το αρχαιότερο έθνος. Που περιορίζεται στην κρατική υπόσταση της, δεν απειλεί κανέναν και δεν ανακινεί τίτλους ιστορικούς στα εδάφη της Τουρκίας σήμερα. Το ξεχνάμε ότι η Ιωνική Ελλάδα ήταν Ελλάδα, όχι Τουρκία. Ότι δεν υπήρχε καμιά Τουρκία όταν η Ιωνική Ελλάδα είχε ήδη εξελιχθεί στην απαρχή του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Πώς να απειλήσει κάποιον γείτονα η Ελλάδα όταν είναι το ευρωπαϊκό κράτος με την πιο άσχημη γεωπολιτική θέση. Μια χώρα ανοικτή ολόγυρα, και στην ''αγκαλιά'' διαφορετικών χωρών.  Ευτυχώς, μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο δεν μας προκαλεί προβλήματα και ανησυχίες καμιά χώρα νότια, δυτικά και βόρεια. Η μοναδική απειλή είναι από την σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ