ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ... ΕΥΧΕΣ

 

Ο Πούτιν είναι έτοιμος να κάνει ντα την Ουκρανία, το έργο κρατάει την αναπνοή όλων των άλλων μεγάλων δυνάμεων στον πλανήτη, και τσουπ μπαίνει στο παιχνίδι και ο πάπας της Ρώμης. Γιατί να μείνω στην απ’ έξω, σκέφτηκε, τι σόι πάπαρος είμαι, ο νούμερο ένα της καθολικής εκκλησίας. Γιατί, δηλαδή, να παίζουν Πούτιν και Μπάιντεν, Μακρόν και σία κι εγώ να μη ρίξω τη ζεϊμπεκιά μου; Να έχω το μερτικό μου σ’ αυτή την ιστορία που παίζει παγκόσμια σε πρώτο πλάνο επικοινωνιακά.

 

Και τι έκανε ο πάπας Φραγκίσκος ο παιχνιδιάρης, ο μοντέρνος του καιρού του; Αυτό ακριβώς που είχε κάνει και το… 2014, πάλι Φεβρουάριο μήνα, και τότε ήταν σε κρίση οι σχέσεις της Ρωσίας με την ομόδοξη Ουκρανία. Ο πάπας είχε ζητήσει... ειρηνική λύση στην Ουκρανία. Να προσευχηθούμε όλοι, για να αποφευχθεί ο πόλεμος. Τι άλλο να κάνει ένας παπάς, ακόμα και πάπας; Ανήκουν στο παρελθόν οι εποχές, όπου ο πάπας της Ρώμης ήταν ο Νο 1 εξουσιαστής της Ευρώπης, κι αυτός κανόνιζε σύμφωνα με τα συμφέροντα του... Θεού αν θα γένει ή όχι αυτός κι εκείνος ο πόλεμος. 

 

Έτσι που λες. ‘’Παίζω κι εγώ’’, σου λέει ο Φράγκυ. Και ποια είναι η πλάκα; Ο Πούτιν που δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται θρησκευάμενος και να φωτογραφίζεται με το παπαδαριό, να το ρίξει κι αυτός στις... προσευχές. Και να ζητήσει από τον μεγαλοδύναμο να... επέμβει και να επέλθει η ειρήνη ανάμεσα στις δυο χώρες.

 

Βέβαια. Από τον Θεό εξαρτάται αν η Ρωσία θα μπουκάρει ή όχι τελικά στην Ουκρανία, όχι από τον Πούτιν. Αν, δηλαδή, ο Ύψιστος πιέσει την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας να πάει πάσο στις απαιτήσεις του Πούτιν, όλα μέλι γάλα. Αυτά σε περίπτωση που εκτονωθεί η κρίση. Τότε θα είναι και ο πρώτος μάγκας ο μπαρμπα-πάπας της Ρώμης, αφού συνέστησε προσευχή, θεία φώτιση και ειρήνη και… εισακούστηκε.

Διαβαστε ακομα:

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΟΥΤΙΝ