ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 
Πρώτο τραπέζι πίστα στο θέατρο του πλανήτη η Ουκρανία, που είναι στο σημάδι της Ρωσίας του Πούτιν. Ας σκεπάσουμε τη σκηνή με τη βαρειά κουρτίνα της αυλαίας και να δούμε γυμνές κάποιες αλήθειες που κρύβονται. Τι παίζει στα κράτη β΄ εθνικής όταν τους γυρίζει σελίδα η Ιστορία. Αυτό συμβαίνει, δεν αποφασίζουν τα ίδια τα κράτη, οι ίδιοι οι λαοί, αλλά ερήμην τους αλλάζει - όταν αλλάζει - το σκηνικό.
Ουκρανοί έγιναν πρωθυπουργοί και πρόεδροι στη χώρα από το Δεκέμβριο του 1991, τότε που αυτογκρεμίστηκε η Σοβιετική Ένωση και ανεξαρτητοποιήθηκαν οι ΄΄δημοκρατίες'' που αποτελούσαν τη σοβιετική ομοσπονδία. Μια χώρα διαλυμένη ήταν η Ουκρανία, και ανέλαβαν να την κυβερνήσουν πολιτικοί. Αντί, όμως, να βοηθήσουν να αναστηλωθεί η πατρίδα τους, να την οργανώσουν διοικητικά και να εκμεταλλευτούν το φυσικό της πλούτο, έπεσαν επάνω της να την ξεσκίσουν. Τι θα πρωτοαρπάξουν οι ίδιοι στο παντελόνι τους.
Μέλη του κομουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, επίδοξοι επιχειρηματίες, ήταν κάποια από τα μεγαλοστελέχη των κομμάτων που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική σκηνή της μετασοβιετικής Ουκρανίας. Η διαφθορά της διαφθοράς. Τα οικονομικά σκάνδαλα των σκανδάλων. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμοί, απάτες πάνω στις απάτες. Ορισμένοι - μιλάμε για πρωθυπουργούς και υπουργούς - καταδικάστηκαν, φυλακίστηκαν για μεγάλης έκτασης υπεξαιρέσεις.
ΛΕΟΝΤΙΝ ΚΡΑΒΤΟΥΚ (1934), ο πρώτος πρόεδρος της Ουκρανίας (1991- 94).
ΛΕΟΝΙΝΤ ΓΚΟΥΣΜΑ (1938), ο δεύτερος πρόεδρος (1994- 2005).
ΒΙΚΤΩΡ ΓΙΟΥΣΤΣΕΝΚΟ (1954), ο τρίτος πρόεδρος (2005- 10).
ΒΙΚΤΩΡ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ (1951), ο τέταρτος πρόεδρος (2010 -14).
ΠΕΤΡΟ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ (1965), ο πέμπτος πρόεδρος (2014 -19)
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ (1978), ο έκτος και σημερινός πρόεδρος (2019 - ).
Στη φώτο, ο Πούτιν με τον ''δικό'' του Βίκτωρ Γιανούκοβιτς.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ MR. PUT IN