ΜΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ...

 

Φυλακίστηκαν, λέει, στη Ρωσία όσοι τόλμησαν να διαδηλώσουν ενάντια στον πόλεμο της Ουκρανίας. Καμιά έκπληξη! Να μην επιτρέψει το καθεστώς του Πούτιν να εκδηλωθεί δημόσια η διαφωνία πολιτών γι’ αυτό και για εκείνο που αποφασίζει ο διδάκτωρ.

Να τα ξεκαθαρίζουμε. Στον καιρό μας υπάρχουν καθεστώτα που έχουν καταστήσει σαφές, σε κάθε ευκαιρία, ποια είναι τα όρια. Οι κόκκινες γραμμές. Όποιος τις αγνοεί, όποιος τις ξεπερνάει, τον τρώει η μαρμάγκα. Ξέρεις τι είναι μαρμάγκα; Αυτό που σε εξαφανίζει και δεν αφήνει ίχνη.

Σε κάποιες χώρες, λοιπόν, ακόμα και σήμερα απαγορεύεται να κάνεις κριτική σε βάρος του ηγεμόνα, είτε αυτός εκλέγεται με την κάλπη, είτε με μαϊμού εκλογική διαδικασία. Απαγορεύεται και να ντύνεται ο καθένας με τρόπο όχι αρεστό στο καθεστώς. Στην Κίνα, στην Κορέα, στην Ρωσία κ.α.

Υπάρχουν, λέει, δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Οκέυ. Όχι και στην Ρωσία του Πούτιν. Ο κόσμος είναι... ελεύθερος να διαδηλώσει για το άλφα και το βητα, όχι και για το γάμα και το δέλτα.

Μην τρελαθούμε. Να ξεκινάει πόλεμο ο Πούτιν και κάποιοι να λένε ''Όχι στην εισβολή στην Ουκρανία''. Με το δίκαιο του αναρωτιέται ο Πούτιν, ''Μα, πατριώτες, δεν σας ρώτησα... ''.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΜΑΘΕΙ