ΒΑΡΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΦΙΛΗΔΕΣ

 

Η πολυθρόνα είναι ρεζερβέ από την εξοχότητα του Αλέξιου Τσίπρα. Αυτό δεν θέλει ή δεν μπορεί να το εννοήσει ο σύντροφος Νίκος Φίλης. Δικαιολογημένα, από μια άποψη. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα ναι μεν ο Τσίπρας συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης, ως μεγαλομέτοχος του Σύριζα, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα δεν είναι αριστερό. Οπότε οι διάφοροι Φίληδες λειτουργούν ως κόμμα, όχι ως φιλοξενούμενοι, όπως πραγματικά είναι.

Να το θέσουμε αλλοιώς το ζήτημα. Ο Τσίπρας επί της ουσίας δεν ασχολείται με ιδέες και ιδεολογίες. Τι είναι αυτά; Αυτά αφορούν τα κόμματα τσόντες. Αυτά που μπαίνουν και δεν μπαίνουν στη Βουλή. Αν, λοιπόν, ο Σύριζα πουλάει αριστερισμό, όχι ψευτοαριστερισμό όπως ο Τσιπρας, θα πάει άπατος.

Οι Φίληδες είναι βαρίδια για τον Σύριζα που συνεχώς μεταλλάσσεται προς τα δεξιά. Από Συνασπισμός, ένα κλαμπ αριστερών συνιστώσων, εξελίχθηκε στον κεντροαριστερό Σύριζα και πλέον στο κεντροδεξιό Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία. Που το πάει το κόμμα αναρωτιώνται οι πρώην αριστεροί Φίληδες, που δεν έχουν καμιά θέση σε κόμμα απολύτως αστικό με τους κανόνες που παίζει στην Ευρώπη το κάθε κόμμα κυβερνητικής εξουσίας. Που αν δεν πάρει το πρωτάθλημα θα βολευτεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα πράγματα είναι απλά. Αν ο Φίλης ή όποιος άλλος παλαιοκομματικός στον Σύριζα κάτσει στην καρέκλα του Τσίπρα, το κόμμα θα ξαναπάει στο 3-5%. Με Τσίπρα παραμένει στο παιχνίδι ο Σύριζα διότι λείπει στην πιάτσα ένα άλλο ψευτοδεξιό κόμμα, τύπου παλαιού ΠΑΣΟΚ, να κοντράρει τη ΝΔ. Στρατηγικά ο Τσίπρας τι κάνει; Κάνει συνεχώς κωλοτούμπες προς τα δεξιά για να παίζει αυτός το αντίπαλο δέος της ΝΔ. Μη ξεπεταχτεί κανένα καινούργιο σχήμα και τον καταπιεί.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ