ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΕΛΑΜΕ

 
Γράφτηκε στη σοβαρή ''Καθημερινή''. Και γράφτηκε στα σοβαρά, όχι δίκην αστείου, κάποιου χωρατού και ελάτε να γελάσουμε. Ότι φημολογείται πως ο Κώστας Καραμανλής σκέπτεται να αποχωρήσει από την  πολιτική. Ανέκδοτο κρύο και κατσαρό.
Ποιος ασχολείται με τον Καραμανλή; Ποιος ασχολείται με πεθαμένους πολιτικά; Τι μας λένε! Τι είναι αυτά που γράφουν. Θα αποχωρήσει αυτός που δεν υπάρχει; Το παιδί δεν υπήρχε κι όταν υποτίθεται κυβερνούσε. Κι όταν σταμάτησε να είναι πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε μια τρύπα και κρύφτηκε. Ήταν - που ήταν - στη Βουλή, και ήταν σα να μην υπήρχε. Τζάμπα κρατούσε τη θέση και πιο τζάμπα τον πληρώναμε τον πρώην.
Μας κάνουν πλάκα αυτά περί εγκατάλειψης του 66χρονου Καραμανλή εν όψει των προσεχών εκλογών. Ότι ακόμα δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις αν θα συνεχίσει την πολιτική. Το σκέπτεται, δηλαδή, επειδή... κουράζεται να πηγαινοέρχεται στη Βουλή.
Να σου πω τι συμβαίνει με τους πρώην πρωθυπουργούς, μια ιστορία καραξεφτύλα. Η δουλειά τους είναι μόνο να συνωμοτούν. Αυτή είναι επί της ουσίας η εμπλοκή τους στην πολιτική. όταν αδειάσουν τη γωνιά από του Μαξίμου. Δεν έχουν καμιά επαφή με τον επόμενο πρωθυπουργό, ακόμα κι αν είναι αυτός του ίδιου κόμματος.

 

Όταν αρχηγός κόμματος γίνεται πρωθυπουργός για τρία η επτά χρόνια, όπως και να το δεις, έχει μια εμπειρία χρήσιμη για την χώρα. Κάποια εθνικά θέματα έτσι ή αλλοιώς τα διαχειρίστηκε αυτός. Τέλος πάντων, μη λέμε πολλά κάπου είναι χρήσιμος. Να, όμως, που αυτός που γίνεται πρωθυπουργός δεν αποζητάει καμιά επικοινωνία, δημόσια και παρασκηνιακή, με τους προηγούμενους. 

Διαβαστε ακομα:

 

ΝΑ, ΠΟΙΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ