ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

 

Πριν από τρεις μήνες και βάλε η υπερδύναμη Ρωσία μπήκε στην Ουκρανία κι ακόμα δεν έχει καταφέρει κάτι… Στην Ουκρανία την έκανε, που είναι δίπλα της, στα πόδια της, όχι στο Αφγανιστάν και Ιράκ που είναι στου διαόλου τη μάνα. Γιατί δεν τα έχει καταφέρει κοτζάμ Ρωσία με την Ουκρανία, που συγκριτικά είναι μέγεθος πολύ κάτω;

Δεν πολεμάνε σήμερα οι νέοι. Και γιατί να το κάνουν; Για την πατρίδα ή για την εξουσία του κάθε Πούτιν; Να, γιατί η υπερδύναμη Ρωσία προκειμένου να ελέγξει στρατιωτικά - κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμα, παρά μόνο στο 20% της Ουκρανίας- υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει μαχαιροβγάλτες. Τους λένε και μισθοφόρους. Ξένους, ρεμάλια του κερατά, υποτίθεται είναι επαγγελματίες, κατέχουν την τέχνη, ξέρουν από όπλα και πουλάνε τη ζωή τους για να ζήσουν.

Παλιό κόλπο οι μισθοφόροι. Αρχαίο. Όλοι οι ισχυροί της γης, όλες οι αυτοκρατορίες στην παρακμή τους έκαναν νταραβέρι με τους πληρωμένους φονιάδες. Οι οποίοι και να μην τους χρειάζεσαι, αρχίζεις να τους χρησιμοποιείς, δηλαδή να τους κόψεις μισθό, διαφορετικά θα στην πέσουν.

Τέλος πάντων, οι μισθοφόροι συνήθως είναι αναξιόπιστοι. Πέρα απ’ αυτό. Τι να λέει ο Ρώσος φαντάρος όταν τον στέλνουν στην Ουκρανία και ξέρει ότι συμπολεμιστής του είναι ένας μισθοφόρος; Ούτε ο ένας, ο πατριώτης, ούτε ο άλλος ο λεγεωνάριος, φοράνε το χακί για το δίκαιο και τη τιμή του έθνους.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ... ΑΙΓΑΙΟ