ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΟΛΑ.

 
Υπάρχει πρόβλημα στο Αιγαίο. Αν ρωτήσεις και τους γλάρους, θα το παραδεχθούν κι αυτοί χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και το προβληματάκι οφείλεται στη συμπεριφορά της Τουρκίας. Πιθανόν να το γεννάει η Ελλάδα. Τέλος πάντων, ένας από τους δυο γείτονες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τι ρόλο παίζουν στο Αιγαίο;
Ε, αυτό δεν το ρωτάς! Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πλανηταρχία. Η παγκόσμια δύναμη. Γι' αυτό έχει λόγο για ό,τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά της γης. Για παράδειγμα. Αν επιτεθεί η Τουρκια σε κάποιο νησί. Αν βομβαρδίσουν ελληνικά αεροπλάνα και στείλουν δέκα χρόνια πίσω μια πόλη της Τουρκίας. Τι γίνεται;
Όλα τα ΜΜΕ του κόσμου θα περιμένουν την αντίδραση των ΗΠΑ. Τι έχει να πει η πλανηταρχία. Τι θα κάνει η πλανηταρχία. Δεν υπάρχει περίπτωση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου να πει; ''Γιατί μας ρωτάτε; Ούτε η Ελλάδα είμαστε, ούτε η Τουρκία!''.
 Ό,τι γίνεται στον κόσμο, οι ΗΠΑ έχουν άποψη. Που σημαίνει έχουν ενδιαφέρον. Το ξέρουμε. Πλανηταρχία σημαίνει έχουμε συμφέροντα οπουδήποτε και γι' αυτό επεμβαίνουμε ή όχι. Δεν αδιαφορούμε! Κι αν σε κάποια περίπτωση αδρανούμε, πάλι αυτό έχει τη σκοπιμότητα του.
Ποια είναι η στάση των ΗΠΑ στο πρόβλημα στο Αιγαίο. Το είπε δημόσια ο Μπάιντεν μετά τη συνάντηση του με τον Ερντογάν. Θέλουμε... σταθερότητα. Δηλαδή; Με μια λέξη, ο άνθρωπος τα είπε όλα. Τα μαρτύρησε όλα. Σταθερότητα! Δηλαδή; Δεν θέλουμε επίλυση του προβλήματος. Πολιτική μας είναι να επικρατεί σταθερά η... εκκρεμότητα στη ρευστότητα στο Αιγαίο. Δεν θέλουμε να σταματήσει η Τουρκία να απειλεί την Ελλάδα. Ούτε η Ελλάδα να σταματήσει να βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού. Τα πράγματα μας βολεύουν όπως έχουν. Να παραμείνουν όπως έχουν... σταθερά.
Διαβαστε ακομα:

Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ, ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ