ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Ο μέγας Έλληνας και μέγας μουσικός Μίκης Θεοδωράκης κάποιες μέρες εξόριστος, οικογενειακώς, έκανε στη  Ζάτουνα. Ένα αρκαδικό χωριό της Γορτυνίας σε υψόμετρο χίλια μέτρα. Μέγα χαρακτηρίζω τον καλλιτέχνη για τη μεγάλη αξία του, όχι διότι είχε εμπλακεί με την πολιτική. Ούτε πολύ περισσότερο διότι είχε εκτοπιστεί από κουνούπια με λαϊκή αποδοχή, να ξέρουμε τι λέμε.
Στις δυο του μηνός Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται χρόνος από την αναχώρηση του Μίκη στα 96 του χρόνια. Με την ευκαιρία θα γίνει την προσεχή Κυριακή στη γειτονική Δημητσάνα εκδήλωση για τον μέγα, τον μέγιστο Έλληνα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Και θα μιλήσουν κάποιοι νάνοι της πολιτικής. Κομματικοί κι όχι. Να μας πουν τι; 
Αυτοί που θα βρεθούν στο πάνελ θα αναφερθούν στον Μίκη ή ο καθένας από την πλευρά του, δηλαδή για λογαριασμό του κόμματος του, της δήθεν πολιτικής παράταξης, θα αναμασήσει τις γνωστές παπαριές. Μια τέτοια εκδήλωση έχει νόημα αν κατατεθούν άγνωστα στοιχεία που θα συμβάλουν στην ιστορική έρευνα και θα αναδείξουν το μεγαλείο ένας παγκόσμιου Έλληνα.
Διαβαστε ακομα:

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ