ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΑΡΙΑ ΕΜΠΛΕΞΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 
Την επομένη κιόλας της εισβολής την Ρωσίας στην Ουκρανια η Ντάρια έφτιαξε την Φεμινιστική Αντιπολεμική Αντίσταση και με μανιφέστο γεμάτο οργή καλούσε τις Ρωσίδες να ξεσηκωθούν ενάντια στον Πούτιν. Η Ντάρια είναι 30 χρονών, ποιήτρια και δεν κάθεται καλά. Ανήκει στην επίλεκτη κατηγορία των ανθρώπων που δεν ησυχάζουν. Την συνέλαβε, βέβαια, το καθεστώς του Πόυτιν, την έχωσε στο μπουντρούμι και μόλις αποφυλακίστηκε το κορίτσι την κοπάνησε στην Γεωργία.
 
Δεν δέχεται η Ντάρια, αχτιβίστρια και μάχιμη, και πολιτικοποιημένη ενάντια στους μετανάστες, να μην έχουν πάρει ζεστά οι Ρώσοι την υπόθεση της Ουκρανίας. Να, πως καλεί τους συμπατριώτες της να αφυπνιστούν:
 
''Σταματήστε να είστε αξιολύπητοι δειλοί, κομφορμιστές, υπομονετικοί, πιστοί πολίτες, σταματήστε να είστε απολιτικοί... Σταματήστε να κάθεστε στα καφενεία. Σταματήστε να προγραμματίζετε διακοπές. Σταματήστε να ακούτε προπαγάνδα. Μην πεθάνετε σαν ανόητοι. Σταματήστε να φοβάστε τη φυλακή και τις συλλήψεις, ορκίζομαι στον Θεό, αυτές δεν είναι οι χειρότερες επιλογές. Συμμετέχετε σε αντιπολεμικούς ακτιβιστές και κινήματα. Διαμαρτυρηθείτε για αυτόν τον πόλεμο... ''. 
 
Δεν έχει ξαναγίνει. Όταν τα έβαλε ενάντια στους μετανάστες, η Ντάρια Σερένκο δέχθηκε 600 απειλές θανάτου. Την θεώρησαν ακροδεξιά. Με καμιά ταμπέλα δεν κάνεις παιχνίδι, στην κόντρα ή όχι, με την Ντάρια.
 
Για τον Πούτιν λέει: ''Γελάμε με τα καμώματα του, αν και δεν είναι σωστό να κάνεις πλάκα με τη δικτατορία. Ο πρόεδρος Πούτιν αποτελεί την πιο ηλίθια ενσάρκωση της ρωσικής ανωτερότητας και ντροπή σ΄όσους, ιδιαίτερα άνδρες, λειτουργεί ως πρότυπο. Στην Ουκρανία θα σκοτωθούν άνδρες Ρώσοι, να τα κάνουν τι τα λεφτά που θα βγάλουν μετά θάνατο;''
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ ΤΗΣ ΓΕΜΑΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥ