ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ''ΠΙΣΩ'' ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΕΛΑ

 
Αιφνιδίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από το πουθενά, δηλαδή εκεί που κανένας δεν το περίμενε, ο πρωθυπουργός αναθέτει στην κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου το πιο σημαντικό, αξιολογώ εγώ, πρότζεκτ της Ελλάδος μετά την ίδρυση του κράτους μας. Τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν με κορύφωση τα 200 χρόνια από το 1821. 
Όλα ήταν λευκό χαρτί. Δεν υπήρχε τίποτε, καμιά σκέψη, καμιά ιδέα πως θα τιμήσει η Ελλάδα του σήμερα και, κυρίως, πως θα αξιοποιηθεί επικοινωνιακά στον πλανήτη ο ξεσηκωμός ενάντια στην τουρκοκρατία. Τη δουλειά αυτή ανέλαβε εν λευκώ και από το μηδέν η λεγόμενη ''σιδηρά'' κυρία.

Γιατί η Γιάννα των ολυμπιακών αγώνων κι όχι κάποιος άλλος. Γιατί ο Μητσοτάκης είχε αιφνιδιάσει πάλι και με την κυρία Άντζελα Γκερέκου, στην οποία ανέθεσε τον ελληνικό τουρισμό; Τη βαρειά βιομηχανία της Ελλάδος, τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός τη δίνει να τη μανατζάρει η Γκερέκου. Και ένα κολοσσιαίο εθνικής σημασίας έργο, το ''1821'' στην Αγγελοπούλου.

Υπάρχει και το ''από πίσω'' σε κάποιες επιλογές του κυβερνήτη. Εννοώ κάποιοι λόγοι που πιθανόν δεν θα γίνουν ποτέ γνωστοί και υποχρεώνουν ίσως ή εξυπηρετούν και πολύ προσωπικά τον κάθε Μητσοτάκη να παίρνει τέτοιες... ουρανοκατέβατες αποφάσεις. Ξέχνα, λοιπόν, τη... συμβατική κριτική, και μη ψάχνεις λογική γιατί στην Αγγελοπούλου που έπαιξε με τον Σύριζα, γιατί στην Γκερέκου που ήταν ήταν πασοκτζού. Δεν ξέρεις ποια νήματα δούλεψαν.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου γεννήθηκε το 1955, σα σήμερα 12 Δεκεμβρίου, και η ηθοποιός Άντζελα Γκερέκου (φώτο) τρία χρόνια αργότερα, Μάρτιο του 1959.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ