ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΠΑΛΙ ΟΙ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

 

γράφει ο στήβεν αβραμίδης

Πάντα είχα απορίες. Όταν φτιασιδώνουμε ένα παλιό κτίριο, έχουμε ανακαίνιση ή αναπαλαίωση; Ρωτάω επειδή χρησιμοποιούνται και τα δυο. Φυσικά τα ίδια χρήματα πληρώνονται, αλλά αφού το κόστος είναι αδιάφορο για τον τεράστιο ηλίθιο νεοέλληνα, είπα να το ρίξω στην ετυμολογία. Πάντα για την πλάκα μου. Τι άλλο, με τον Έλληνα που τον κατάκλεψαν με τα μνημόνια κοι αυτός γουστάρει να διοικείται με τα ίδια κόμματα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Από τους ίδιους που τον αρμέξανε.

Μιλάνε πάλι για πρόωρες εκλογές, τον... ανασχηματισμό τον ξεχάσανε, θα τον επαναφέρουν μετά τις εκλογές. Επειδή δεν έχουν σταματήσει ποτέ να σαλιαρίζουν περί τούτων. Κάθε τόσο, λοιπόν, ξηγιόνται ανασχηματισμό, ολικό, ολίγο, μερικό, μόνο ένα-δυο υπουργούς. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ οι πρωθυπουργοί κάνουν ΑΛΛΑΞΕΣ στην ΤΟΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ; Ή είσαι φύσει και θέσει περίεργος σαν πρωθυπουργός ή μας δουλεύεις. Και το δούλεμα έχει να κάνει με μασημένα στοιχεία και εκατομμύρια που ταξίδεψαν στα ΜΜΕ για να πείσουν τον απλό κοσμάκη.

Φυσικά εγώ δεν τρώω μπούρδες, ούτε κουνιέμαι στον απόλυτο χαβαλέ του κάθε φαιδρού σχολιαστή. Συνυπολογίζω και τις αντιπολιτευτικές μαλακίες του ότι «ο ανασχηματισμός είναι για τα μάτια του κόσμου κι η πολιτική δεν θα αλλάξει». Πράγματι, ένα βουλκανιζατέρ μόνο λάστιχα μπορεί να αλλάζει. Όμως ο διευθυντής του, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών. Ποδοσφαιρικά λέμε, ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ; ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ; Που φυσικά δεν έχω δει εγώ κάποια πετυχεσιά.

Μιλάμε για την απόλυτη αλητεία κατά πρόσωπον. Μιλάμε για την απόλυτη πλάκα στις υπουργικές θέσεις. ΜΙΛΑΜΕ, ΡΕ, ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΑΛΛΟΥ. Και ήρθε ο καιρός να γίνουν εκλογές. Οι έντιμοι ψηφοφόροι θα εκλέξουν τους επίσης έντιμους, οι οποίοι δεν είναι μόνο έντιμοι, αλλά και γάτες και σπίρτα και πουλιά που πιάνουν άλλα πουλιά στον αέρα. Κι αμέσως μετά τις εκλογές θα μπει το πρόγραμμα. Να γίνουν πρόωρες εκλογές, το ένα, και το άλλο στην αναμονή του ανασχηματισμού. Σαν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζουν με πιλότο. Για μέρες προγραμματίζουν από τα πριν τα τραγούδια που ακούγονται. 
Αυτά τα ολίγα για τους πολιτικοποιημένους ψηφοφόρους.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΒΡΕΧΕΙ ΑΣΤΑΚΟΥΣ