ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΑ...

 
Είναι υπουργός ο κύριος Εντιμόπουλος και βάζει την υπογραφή του σε deal μεγέθους 50 ή 100 εκ. ευρώ. Το κάνει χωρίς να κονομήσει κάτι ο ίδιος ο κύριος Τιμιόπουλος; Δύσκολο. Ακόμα κι’ αν υπογράψει μία καθ’ όλα επωφελή για το δημόσια εμπορική συναλλαγή, όλο και κάποιοι θα του την πέσουν. Ότι κακώς έγινε η δουλειά. Με αδιαφάνεια. Και απ’ αυτή τη (δήθεν;) ύποπτη μπίζνα γύρευε πόσα άρπαξε ο υπουργός, ο κύριος Καθαρόπουλος.
Επί συγκυβερνήσεως Σύριζα- Ανελ το 2018, στις 8 Φεβρουαρίου, από τον εισαγγελέα διαφθοράς με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία της περιβόητης πώλησης στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Με μεσάζοντα κάποιον κύριο Βασίλη Παπαδόπουλο η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τον ελληνικό στρατό 300.000 βλήματα 100 m.m. για άρματα μάχης, επειδή βρισκόταν σε πόλεμο με την Υεμένη.

Περισσεύανε τα βλήματα και ο τότε υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος είπε να τα πουλήσουμε, αντί 66 εκ. ευρώ. Και διέταξε, λέγεται, να συλληφθεί ένα ταξίαρχος που είχε αντίθετη άποψη, να μην πωληθούν τα βλήματα.

Ο Καμμένος υποστηρίζει πώς η συμφωνία ήταν διακρατική, πως δεν υπάρχει κανένας μεσάζων, κι όσα ισχυρίζεται η ΝΔ είναι πέη μπλου. Τελικά, δεν βγήκε τίποτα το αξιόποινο. Το deal ματαιώθηκε, άλλωστε.
Να σημειώσουμε πως περνάνε στο ντούκου, δεν γίνονται γνωστές οι περισσότερες κρατικές μπίζνες, που βέβαια τις διαχειρίζονται οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί, χωρίς απαραίτητα να ενημερώνεται καν το γραφείο του πρωθυπουργού. Και κάποια αλισβερίσια γίνονται γνωστά, μέχρι πρωτοσέλιδα, απασχολούν τη Βουλή και τα ΜΜΕ, διότι κάποιος, κάποιοι χάνουν τη δουλειά και κρύβονται πίσω από το σούσουρο και τις καταγγελίες.
Διαβαστε ακομα:
ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ