ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ...

 
Οι δυο κύριοι της φωτογραφίας λάμπουν από ευτυχία και... επιτυχία. Κατάφεραν να τα βρουν και να υπογράψουν ένα έκτρωμα, χωρίς να είναι βέβαιο ότι προηγουμένως... διάβασαν το κείμενο κάτω από το οποίο έβαλαν την υπογραφή τους. Στο φινάλε, δεν συμφώνησαν για κάτι που τους αφορά προσωπικά. Η ''Συμφωνία των Πρεσπών''  ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Ελλάδος και Σκοπίων έγινε κατόπιν επιθυμίας άλλων δυνάμεων και άλλων προσώπων.
Χρειαζόταν να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν την ''Συμφωνία των Πρεσπών'' και οι βουλευτές της Ελλάδος και του γειτονικού μας κράτους. Πρέπει να τηρούνται και τα δημοκρατικά κόλπα! Τέλος πάντων, η ''Συμφωνία'' ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2019 και δεν αλλάζει με τίποτα. Άλλο αυτό. Το εύκολο στην απάντηση του ερώτημα είναι αν οι κυβερνητικοί βουλευτές του Σύριζα είχαν διαβάσει, είχαν μελετήσει το τι διάολο περιλαμβάνει η ''Συμφωνία των Πρεσπών''.
Είπαμε τα πράγματα γίνονται δημοκρατικά, με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά αν κάποιος διαφωνεί διαγράφεται από το κόμμα. Γνωστό αυτό από τότε που βγήκε η δημοκρατία, μάλλον από τότε που βγήκαν τα κόμματα. Πόσοι π.χ. από τους βουλευτές της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του Σύριζα ΔΕΝ διαγράφηκαν ή αποχώρησαν από το κόμμα τους επειδή αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά στα μνημόνια; 
Τώρα τι λέμε; Αν τα βουλευτάκια του Σύριζα με τη ψήφο τους επικύρωσαν ή απέρριψαν την συμφωνία με τα Σκόπια, αφού πρώτα σχημάτισαν προσωπική άποψη. Να θυμίσουμε ότι ο Τσίπρας του ΠΑΣΟΚ, με το όνομα Γιώργος Παπανδρέου, έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια και συμφώνησαν οι βουλευτές και οι υπουργοί του, χωρίς καν να διαβάσουν πώς πέρασε η θηλειά στο λαιμό μας.

Ο Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης, μια από τις υπουργάρες του καταραμένου ΠΑΣΟΚ, στα ίσα είχε παραδεχθεί: «Κι εγώ κι άλλοι συνάδελφοι συμφωνήσαμε να καταφύγει η χώρα στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά δεν ξέραμε τι ψηφίσαμε. Το συμφωνητικό ήταν πολυσέλιδο, δεν είχα χρόνο να το διαβάσω…».

Ούτε πόσες στον αριθμό ήταν οι σελίδες της κατάπτυστης για την ελληνική πλευρά ''Συμφωνίας'' έκαναν τον κόπο να μετρήσουν αρκετοί βουλευτές. Σιγά να υπάρχει και η απαίτηση να ψάξουν το περιεχόμενο της;
Διαβαστε ακομα: