ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

 
Διόμισυ χρόνια μετά τη διαγραφή του από τον Σύριζα ο παικτάκος Κοντονής Σταύρος βγήκε στον αφρό, λέμε τώρα, με τη μεταγραφή του στο ΠΑΣΟΚ. Η αστειότητα της πολιτικής. Πιο σωστά η γελοιότητα πριν γίνουν οι εκλογές. Κανείς δεν ασχολείται με το ότι ο σύντροφος Κοντονής ήταν ο ορισμός του καραγκιοζισμού ως υφυπουργός αθλητισμού. Ο απόλυτα τίποτας. Του χαρίζουν δημοσιότητα και τον καλούν στα κανάλια επειδή δεν έμεινε ορφανός από κόμμα. Θα κατέβει στο νησί του, τη Ζάκυνθο, με τη φανέλα του ΠΑΣΟΚ.
Στο ποδόσφαιρο ο παικταράς όταν τον πάρουν τα χρόνια πάει να παίξει σε παρακατιανές ομάδες. Στον Βύζαντα Μεγάρων, στον Παναιγιάλειο, Ιωνικό, Αιγάλεω, Λεβαδειακό και σία. Ποιος είναι πολιτικά ο Κοντονής; Ο μηδέν είναι. Κανένα αποτέλεσμα. Όλο φρου φρου δηλώσεις ότι είναι κάτι... άλλο, ότι ως σύριζα διαφέρει από τους προηγούμενους καραγκιόζηδες πολιτικά στο πόστο του αθλητισμού.
Ο πρώην υπουργός του Σύριζα. Δεν ήταν μόνο πρώην συριζαίος. Ήταν και σ' άλλα ΄δήθεν αριστερά κόμματα πρώην. Είχε ξεκινήσει την ''πολιτική'' καριέρα από τη νεολαία του ΚΚ Εσωτερικού. Ένας φιλόσοφος, δεν θυμάμαι το όνομα του το είπε : Ποια προσόντα και ποια αξία; Μπαίνεις στην κλίκα και είσαι κάποιος. Κι όταν λέμε κλίκα εννοούμε τη συμμορία, την ομάδα, το κόμμα, το οτιδήποτε μαζικό και επαναστατικό και ξεχωριστό.
Διαβαστε ακομα:

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ;