ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ... ΓΙΔΙΑ

 

Δεν ξανάγινε. Ποτέ. Και αφού έγινε κι αυτό, τότε μάλλον θα... ξαναγίνει. Όχι μόνο στην Ελβετία, στην χώρα των... δημοψηφισμάτων. Είπαμε δημοκρατία, αλλά εκεί στα καντόνια το έχουν παραξηλώσει. Με το παραμικρό δεν το έχουν σε τίποτα να στήνουν ένα δημοψήφισμα, για τούτο και το άλλο.

Το θέμα, βέβαια, για το οποίο θα κάνουμε λόγο είναι σοβαρό. Να πληρώνουν το ίδιο φόρο οι παντρεμένοι ομοφυλόφιλοι με τους ομοφυλόφιλους που δεν είναι παντρεμένοι, αλλά συζούν νόμιμα με το Σύμφωνο Συμβίωσης; Θα αποφασίσει ο λαός. Να απαλλάσσονται ή όχι των οικογενειακών βαρών το ίδιο οι δυο κατηγορίες πολιτών, ήταν το αντικείμενο του δημοψηφίσματος. Αποφεύγουμε τις λεπτομέρειες, μη χάσουμε την ουσία του πράγματος.

Ψήφισαν ό,τι ψήφισαν οι Ελβετοί κι έρχεται το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας και, άκουσον άκουσον, ακυρώνει(!) το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Γιατί; Επειδή, άκουσον άκουσον, το Ανώτατο Δικαστήριο. έκρινε πως οι πολίτες δεν ήξεραν τι ψήφιζαν!!! Δεν το είπαν έτσι χοντρά... Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση ''οι ψηφοφόροι είχαν ατελή πληροφόρηση... '' που σημαίνει ότι ''... παραβιάστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας στην εκλογική βούληση''.

Τι αποδείχθηκε για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα; Η κυβέρνηση πριν ανοίξουν οι κάλπες είχε ανακοινώσει ότι οι ζευγαρωμένοι Ελβετοί με το Σύμφωνο Συμβίωσης ήταν μόνον 100.000, άρα σιγά το ζήτημα να γλυτώσουν ένα άλφα ποσό στη φορολογία τους. Η κυβέρνηση, όμως, δεν είπε την αλήθεια, και  παραπλάνησε τους πολίτες. Τα άγαμα ζευγάρια που συζούν είναι επί πέντε περισσότερα. Άρα, οι ψηφοφόροι εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση.

Έτσι είναι, κυρίες και κύριοι. Δεν υπάρχει δημοκρατία όταν δικαίωμα ψήφου έχει και εκείνος που δεν ξέρει τι του γίνεται. Ποια, δηλαδή, η αξία της ψήφου όταν αποφασίζει και ο αδιάφορος, ο πουλημένος πολίτης, κι εκείνος που δεν έχει επαρκή ενημέρωση. Ελεύθερα είναι τα γίδια και τα μύδια να ψηφίσουν, αλλά τι να το κάνεις όταν δεν ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον τους;

Διαβαστε ακομα:

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΧΩΡΙΣ... ΟΡΧΗΣΤΡΑ