Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

 
Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι μια πραγματικότητα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Δεδομένη. Τον κάνεις κέφι ή όχι, το άτομο μετράει. Δεν περνάει απαρατήρητο. Μέτριος ηθοποιός. Πιο σωστά δεν είναι ηθοποιός, διασκεδαστής ναι, προπαγανδιστής ναι. Όπως, όμως, να τον χαρακτηρίσεις, δεν αγνοείς το ταλέντο του, τη μαστοριά του, τη μοναδικότητα αυτού του ικανού και σχεδόν ευφυούς ''δημόσιου κατήγορου''. Έχει και νταηλίκι ο Απόστολος - Λάκης - Λαζόπουλος, δεν κωλώνει να τα χώνει πότε στη Μιμή Ντενίση, πότε στον Αντώνη Σαμαρά, και δικαίωμα του να θαρρεί πως κάνει σάτιρα, κριτική, κοινωνική, πολιτική. Κάποτε με τους ''Δέκα Μικρούς Μήτσους'' και το ''Αλ Τσαντήρι Νιουζ''.

 

Κοτζάμ κόμμα, συγκεκριμένα το ΚΚΕ, το 2014 διέπραξε αυτό που ποτέ δεν έχει ξανακάνει. Τα έβαλε με τον “τηλεδιασκεδαστή”, όπως έτσι τον χαρακτήρισε. Αυτό σημαίνει πως ο Λαζόπουλος έχει δύναμη. Πολιτική δύναμη. Πως αλλοιώς να πει κανείς την επιρροή στις μάζες. Πολιτική δύναμη. Όποιος έχει τη δύναμη π.χ. να στέλνει κόσμο να δει μια ταινία, να αγοράσει ένα βιβλίο, να γεμίσει το γήπεδο σε συγκεκριμένο ματς, να ψηφίσει ένα πρόσωπο, ένα κόμμα.
Το ΚΚΕ, λοιπόν, τα έβαλε στα ίσα με τον Τσίπρα και, μάλιστα, πρώτη φορά φόρεσε το κάδρο του αντιλαϊκού στον Λάκη Λαζόπουλο. Το ΚΚΕ τον χαρακτήρισε “Λάκη των διαφόρων σουαρέ της πλουτοκρατίας, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις, και δεν την πιάνει στο στόμα του”.
 
Άσχετα αν το ΚΚΕ έχει δίκαιο ή όχι, άσχετα αν ο Λαζόπουλος λέει σωστά πράγματα ή όχι. Το συμπέρασμα είναι ένα: Ο συγκεκριμένος Λαζόπουλος, με τηλεοπτική εκπομπή εβδομαδιαία, αντιμετωπιζόταν ως πολιτική δύναμη. Πιο ισχυρή από κόμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα έπιανε ψάρια στις εκλογές το... κόμμα των Μήτσων. Άλλο αυτό.

 

Τα βάλουμε στο ζύγι. Ο Βαρουφάκης και ο Βελόπουλος, ακόμα και ο Ανδρουλάκης είναι αρχηγοί κομμάτων, αλλά  δεν έχουν μεγαλύτερο “πέρασμα” στον κόσμο από τον Λαζόπουλο. Δώδεκα χρόνια με τους ''Μήτσους'' στο Μέγκα και τέσσερα χρόνια με το ''Τσαντήρι'' στον Άλφα ο Λάκης Λαζόπουλος έγραψε Ιστορία. Καμία σχέση με κάποιους που κάνουν πρωταθλητισμό και παίρνουν την κατηφόρα, μέχρι να καταλήξουν στα αζήτητα, κάτι κανάλια βήτα και γάμα εθνικής. Ταλαντούχος ο Λαζόπουλος, μια κατηγορία μόνος του, δεν πήγε καλά στο open,ήταν  ψιλομπαγιάτικος, προβλέψιμος, μια επανάληψη χωρίς φρεσκάδα, και πέρασε ντούκου. Συμβαίνει. Όλοι κι όλα έχουν ημερομηνία λήξεως.
Άσε τα σάπια, Λαζόπουλε, κάπως έτσι του ξηγήθηκε το ΚΚΕ. Είσαι κολλητάρι της πλουτοκρατίας και ποντάρεις στην αλλαγή του Σύριζα. Αυτός είσαι, Λαζόπουλε, που κάποτε το έπαιζες με το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα και το 2009 είχες φθάσει να μας πεις ότι θα μας σώσει ο Γιωργάκης. Τα ίδια κάνεις σήμερα με τον Τσίπρα και τον Σύριζα. 
Τα 'χωνε στον Γιωργάκη Παπανδρέου ο τσαντήρης Λάκης Λαζόπουλος και μόνον καλά λόγια είχε για τον Αλέξη Τσίπρα. Είχαν βγάλει επιτόπου το συμπέρασμα οι καπετάν μαλάκες, ότι ο πολιτικοποιημένος διασκεδαστής είναι φουλ πανσιόν με τον σύριζα. Έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς, τρώει κι αυτός τις ψιλές και τις χοντρές από τον Λάκη Λαζόπουλο, που πλέον αρχίζει ανοικτά τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον Τσίπρα. Φως φανάρι, λένε οι χοντρομαλάκες, ότι ο καλλιτέχνης είναι φόρα παρτίδα σύριζα και γι' αυτό τον ήθελαν βουλευτή ή δήμαρχο στην Αθήνα.

Ο Λαζόπουλος είναι επαγγελματίας. Όχι πολιτικός, επαγγελματίας στη δική του δουλειά. Το εύκολο είναι να τον πεις γλύφτη και κωλοτούμπα τον κύριο Λάκη. Το σωστό είναι να δεις γιατί ''πολιτεύεται'' σατιρικά ο καλλιτέχνης. Επειδή έτσι εξυπηρετεί τον ίδιον, όχι να πουλήσει εκδούλευση στον τάδε υποψήφιο πρωθυπουργό. Για πάρτη του ο κύριος Λάκης στήνει στα σχοινιά τον τάδε και την δείνα. Και άσε τους αφελείς να τον λένε λαϊκιστή, συστημικό, μαϊμού επαναστάτη. Είναι και το άλλο. Πόσο μετράει η καυστική κριτική αλά Λαζόπουλος. Αν, δηλαδή, μας κάνει καλύτερους, κάνει καλύτερη τη χώρα. Μη μπερδεύουμε το σπατουλάρισμα υπέρ ενός κόμματος ή πολιτικού με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ο κύριος κάνει τη δουλειά του κι εμείς γελάμε, ανοησία είναι να έχουμε απαίτηση από τον διασκεδαστή να μας ανεβάζει και ποιοτικά.

Ο Λαζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στη Λάρισα σα σήμερα 6 Μαίου και φοίτησε στη νομική του πανεπιστημίου της Θράκης.

Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΑΔΕΛΦΗ ΕΛΠΙΖΕΙ ΠΙΑ ΣΕ... ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ