ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η... ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 
Ρεκόρ! Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές κατεβαίνουν στο γήπεδο πενήντα (αριθμός 50) κόμματα. Το ρεκόρ! Καταθέτω ευθύς την κορυφαία απορία μου. Μέχρι σήμερα δηλώνω την αδυναμία μου να δώσω μια εύλογη εξήγηση. Λέω μέχρι σήμερα διότι το έργο είναι παλιό, χρόνια κρατάει αυτός ο παραλογισμός. Να μπαίνει στο κόλπο και ο γραφικός. 
Είμαι ευγενής. Συγκρατημένος. Δεν λέω κάτι προσβλητικό. Περιορίζομαι στο χαρακτηρισμό ''γραφικός'' για τον καθένα που δηλώνει υποψήφιος στις εκλογές παρ΄ ό,τι γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως δεν θα εκλεγεί. 
Φοβερό. Ασύλληπτο μου κάθεται. Στη Βουλή θα μπουν πέντε κόμματα, μάλλον έξι σύμφωνα με τα γκάλοπ, κι όμως τη ψήφο του... λαού διεκδικούν 50 κομματικές ομάδες. Από τις οποίες οι 40 θα μαζέψουν ψίχουλα. ίσως όχι περισσότερο από χίλια και 2.000 ψηφοδέλτια. 
Στον αθλητισμό είναι πια ξεπερασμένο το παραμυθάκι ότι έχει σημασία η συμμετοχή, όχι η νίκη. Η κουβέντα του βαρώνου Πιέρ ντε Κουμπερντέν. Ισχύει στις εκλογές; Σημασία για τους γραφικούς είναι να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη κι όχι να κερδίσουν είσοδο στη Βουλή. 
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ