Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ... ΕΣΩΡΟΥΧΑ

 
Εκατό χρόνια, μετρημένα ένα προς ένα είναι το ΚΚΕ, και παραμένει πάντα σε μονοψήφιο ποσοστό. Κανένα πρόβλημα, βολεμένο μια χαρά είναι στο σύστημα. Σιγά που θα κολλήσουμε στο τι βγάζει η κάλπη. Κανένα πρόβλημα, και σαν τσόντα το κόμμα θαρρεί ότι ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του απέναντι στον λαό.

Γιατί, όμως, το ΚΚΕ δεν μπορεί να ξεκολλήσει, να πιάσει διψήφιο αριθμό; Πανεύκολη η απάντηση. Επειδή παραμένει στα ίδια και στα ίδια. Κάποιοι το λένε συνέπεια. Τέλος πάντων, δεν κάνει σκέρτσα το αρχαιότερο ελληνικό κόμμα, τα λέει όπως έμαθε το ποίημα από το 1917, τότε που έγινε η Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία. Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που το ΚΚΕ είναι στην άκρη.

Ο Σύριζα γιατί έγινε κυβέρνηση; Και ξέπεσε μετά σε αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα χωρίς αντίπαλο. και πλέον απειλείται να πάρει τρίτο ρόλο στο έργο. Επειδή το κόκκινο βρακί του το έκανε πρώτα ροζέ κυλοτάκι πριν το πετάξει κι αυτό για να φορέσει μπλε σλιπάκι με μωβ πουά. Αν, δηλαδή, οι κομουνιστές, οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ και το ΚΚ Εσ. στον Συνασπισμό και στη συνέχεια στον Σύριζα, δεν είχαν ξεκινήσει από το 2012 να αλλάζουν γυναικεία εσώρουχα, θα βρισκόντουσαν ακόμα στο 3-5%. Ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν τινάξει στον αέρα την Ελλάδα.

Το 2019 έχασε ο Τσίπρας στις εκλογές με ποσοστό 31,5%, ψήφοι που του έδωσαν παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι συστηματικοί ψηφοφόροι του Σύριζα δεν ψήφισαν Τσίπρα. Ούτε και θα ξαναψηφίσουν Σύριζα. Γι' αυτό και ο Τσίπρας συνέχισε και θα συνεχίσει- και όπου τον βγάλει - να είναι ''Τσίπρας'' και ξεκάθαρα παριστάνει τον περισσότερο αντι- Μητσοτάκη. Αντιπολίτευση όχι από αριστερά, αλλά ως αντί-ΝΔ.

Όποιος δεν γουστάρει αυτόν τον Σύριζα. Όσοι δεν γουστάρουν να πάνε να φτιάξουν δικό τους κόμμα και να πιάνουν στην κάλπη όσο ο συνεπής Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου. Οι άλλοι συριζαίοι που έγιναν κυβέρνηση το 2015 και από το 2019 αξιωματική αντιπολίτευση, κάνουν τον ψόφιο αριστερό κοριό και αφού λαμογιάρισαν οι πεινάλες με την εξουσία, θαρρούν ακόμα ότι το κόμμα τους είναι... αρχών κι όχι αρχηγικό.

Το παιχνίδι είναι χαμένο για τον Συριζα διότι χάθηκε η πελατεία του πρώην ΠΑΣΟΚ από το τσεπάκι του κεντρώου Τσίπρα.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ... ΑΛΛΑΓΗ