ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 
Τζάμπα πληρώνει ο φορολογούμενος την παρουσία στην Βουλή των λεγομένων ''μικρών'' κομμάτων. Προχθές του Λεβέντη και του Καμμένου, χθες του Βαρουφάκη, αύριο του Βελόπουλου. Άχρηστα είναι τα μικρά κόμματα, και κακώς τα αποκαλούν ''μικρά''. Στην πραγματικότητα δεν είναι κόμματα. Είναι ανύπαρκτα κόμματα.

Βγαίνει μπροστά ένας φιρμάτος και στήνει προσωπικό μαγαζί εκμεταλλευόμενος τη δυσφορία του κοσμάκη για τούτο και το άλλο. Κι αν εκλεγεί το παίζει παράγοντας και με το τσατσιλήκι του κάνει παιχνίδι με μεγάλο κόμμα, εκβιάζοντας οφέλη που δεν δικαιούται σύμφωνα με τα κυβικά του.

Τι πρόσφερε το Ποτάμι του Θεοδωράκη που είχε εκλεγεί; Η μόνη ουσιαστική προσφορά ήταν να κάνει πρίμο σεγόντο στον Τσίπρα στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτι άλλο; Τίποτα άλλο. Ποια ήταν η αποστολή του περισσότερο αντιμνημονιακού κόμματος, λέω για τους Ανέλ; Να δώσουν πλειοψηφία στον Τσίπρα προκειμένου να εφαρμόσει τα μνημόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να υπογράψει τρίτο μνημόνιο. Μιλάνε τα γεγονότα

Μετά τη δικτατορία και ποιος δεν έκανε προσωπικό κόμμα έξω από το μαντρί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Τρίτσης, Αρσένης, Αβραμόπουλος, Καρατζαφέρης, Σαμαράς, Ψωμιάδης, Στεφανόπουλος, Τσοβόλας, Μάνος κ.α. Όλοι πήγαν αδιάβαστοι, οι περισσότεροι επέστρεψαν στο μαντρί.

Κόμμα σημαίνει προϊστορία. Παρελθόν. Μια τρακατρούκα στήνεται στο πόδι, αυτό είναι το ''μικρό'' και ό,τι αρπάξουμε. Δεν έχει μέλλον. Την ίδια τύχη με τον Λεβέντη και τον Καμμένο, την Χρυσή Αυγή και την Λαϊκή Ενότητα, θα έχουν όοοοολοι οι μικροκομματάρχες.  

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ