ΝΑ 'ΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Φοβερά πράγματα. Ενημερώνεται ο φρεσκοϋπουργός στα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου που ανέλαβε. Είμαστε για κλωτσές. Τον βαπτίσανε υπουργό, τον κανονικό, όχι τον υπηρεσιακό, αυτόν για λίγες μέρες, και ξεκίνησε τη δουλειά με την... ενημέρωση του. Επόμενο. Όταν δεν έχει ιδέα που βρίσκεται. Όταν αντί να τον στείλει ο πρωθυπουργός σ' αυτό το υπουργείο τον έκανε πάσα σ' άλλο.

 

Κάνουμε πλάκα; Όχι, βέβαια. Λέμε τι συμβαίνει. Εδώ και δεκαετίες. Μ' όλες τις κυβερνήσεις. Τις υποτιθέμενες δεξιές, κεντρώες, προοδευτικές, συντηρητικές, όπως παραμύθι φούρναρης τις αποκαλούν.

Για σκέψου. Να σε κάνουν εσένα υπουργό αγροτιάς. Τουρισμού. Ναυτιλίας. Παιδείας. Να σου αναθέσουν το κουμάντο σ' ένα βασικό κομμάτι κοινωνικής και οικονομικής ζωής στην Ελλάδα μας. Ε, δεν θα χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 χρόνια για να είσαι σε θέση να αποφασίζεις;

 

Μας έχουν πιάσει κορόιδο τα κόμματα. Και να πεις τζάμπα; Τα πληρώνουμε. Τα εκατομμύρια τρώνε οι αργόσχολοι των κομμάτων. Τι θα έπρεπε να κάνουν τα κόμματα με τα πακέτα που νόμιμα δικαιούνται από το δημόσιο; Εγώ θα σου πω. Να προετοιμάζουν όποια στελέχη τα προορίζουν για υπουργούς. Ώστε να είναι πανέτοιμοι όταν έρθει η ώρα να αναλάβουν υπουργεία, και όποια άλλη δημόσια θέση. Πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων να μη ξοδεύουν το δημόσιο χρήμα από τις επιχορηγήσεις για τις προεκλογικές καμπάνιες.

 

Αυτή η ιστορία με την παράδοση- παραλαβή και... ενημέρωση του νέου υπουργού είναι πρόκληση. Μιλάμε για πλάκα, δηλαδή. Να, γιατί οι περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί πάνε κι έρχονται χωρίς να πάρουν χαμπάρι τι τρέχει στο χώρο δράσης της αρμοδιότητας τους.

Διαβαστε ακομα:

ΕΒΡΑΖΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΙΜΑ