Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ... ΟΠΙΣΘΕΝ

 

Το 1974 με την απόσυρση της δικτατορίας ο Αντρέας Παπανδρέου φτιάχνει το ΠΑΣΟΚ και παίζει με συνθήματα. Πως αλλοιώς να ξεχωρίσει από την ΝΔ, Και πλακώνει τα σλόγκαν στο στυλ ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες''. Μια μπούρδα και μισή είναι το εν λόγω σύνθημα. Όπως, άλλωστε, όλα τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, και του κάθε κόμματος. Τέλος πάντων, το άλλο σύνθημα του Αντρέα που ο ίδιος επίσης το έγραφε στα μεγάλα πολιτικά παπάρια του ήταν τούτο: ''Έξω οι βάσεις του θανάτου''.

Ο Τσίπρας έλεγε ''Θα σχίσω τα μνημόνια'' και υπέγραψε τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Και στις εκλογές του 2019 είχε θυμηθεί τον Αντρέα και, αν είναι δυνατόν, είχε πει ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες''. Ξεπερασμένο σύνθημα, θα πεις. Όταν η χώρα ήταν χρεωμένη και περίμενε, μαζί και η κυβέρνηση του Σύριζα, τους ξένους επιχειρηματίες για να ορθοποδήσει.

Οι Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό για να ζήσουν και βγαίνει ο πρωθυπουργός να πει ''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες''. Οι ξένοι ανήκουν στους Έλληνες, αφού Έλληνες βολεύονται σε ξένες χώρες.

Τα ίδια και στις εκλογές του 2023. Με συνθηματολογία ξεπερασμένη κάνει παιχνίδι και σήμερα. Δεν είναι κορόιδο ο Τσίπρας, όμως. Παίζει στα σίγουρα, κι άσε τι λένε οι άσχετοι. Δεν έπαθε συντριβή με τις 20 μονάδες κάτω από την ΝΔ. Αν δεν ξηγιόταν ρετρό, αν δεν έπαιζε με τα παλιά συνθήματα δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει την κατρακύλα. Πετυχημένος ήταν ο Τσίπρας με το 20%.
Ξέρει πολύ καλά τι κάνει ο Τσίπρας. Αέρα πατέρα έχει στα χέρια και στην τσέπη ο παίκτης, μ' αυτά τα λεφτά κάθεται στο καρέ να παίξει. Προσπαθεί να παραμυθιάσει όσους ψηφοφόρους παραμένουν τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω. Δεν είναι ντεμοντέ ο προοδευτικός Τσίπρας, απλά ποντάρει στους ντεμοντέ ψηφοφόρους.

Και στο ποδόσφαιρο, με Σύριζα, η Ελλάδα επανήλθε στους ξένους διαιτητές. Και στους ξένους αρχιδιαιτητές. Με κυβέρνηση Τσίπρα η ποδοσφαιρική Ελλάδα δέχθηκε την επιτροπεία της FIFA στην ΕΠΟ. Κι όμως, επειδή υπάρχει ακροατήριο που βλέπει τα πράγματα με γυαλιά τυφλού, γι' αυτό ο παίκτης θυμάται τον Αντρέα πριν μισό αιώνα.

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΗ ΑΦΟΡΜΗ