ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ... ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

 
Ο επικεφαλής πράκτωρ της ΕΥΠ παίρνει εντολή με το συνεργείο να παρακολουθεί νύχτα μέρα επιχειρηματία σπουδαίο και τρανό. Για ποιο λόγο; Δεν σε αφορά! Λογαριασμό θα σου δώσουμε; Τι θα πει για ποιο λόγο, για λόγους... εθνικής ασφάλειας. ''Κάτι'' βγήκε από την παρακολούθηση του στόχου. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας είναι παιδεραστής, μπλεγμένος σε κύκλωμα κόκας, έχει επαφές με μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας, κάνει λαθρεμπόριο όπλων, πιθανολογείται για σχέσεις με δυο μεγάλους του υποκόσμου. έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Κάτι απ' όλα αυτά.

Η επόμενη κίνηση. Ή κάνεις αυτό που θέλουμε, κύριε επιχειρηματία, ή σε κάνουμε πουτάνα. Σε ''δίνουμε'' και χωρίς να έχουμε στοιχεία σε βάρος σου, και τα μισά ΜΜΕ σε παρουσιάζουν ως ύποπτο, ως εγκληματία. Και άντε εσύ να καθαρίσεις, να αποδείξεις ότι είσαι αθώα περιστερά.

Ο πρωθυπουργός, ο όποιος πρωθυπουργός βάζει νέο διοικητή στην εθνική ΕΥΠ.  Δικό του μαγαζί είναι, οι μυστικές υπηρεσίες υπάγονται κατ' ευθείαν και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Με το που ανέλαβε ο Τσίπρας Ιανουάριο του 2015, πριν φτιάξει τη λίστα των υπουργών του, είχε κιόλας αναθέσει την ΕΥΠ στον κάποτε δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη (1948). Ούτε τον ήξερε ο Αλέξης μας, ούτε ποτέ είχε συναντηθεί με τον αμερικανοσπουδαγμένο Ρουμπάτη, ο οποίος κάποιο διάστημα έκανε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου. Και πριν 35 χρόνια ο Ρουμπάτης ως ειδικός έγραψε το βιβλίο «Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967».

Με την ευκαιρία, να θυμηθούμε και την... αλλαγή από τον Ανδρέα - μετονόμασε την ΚΥΠ σε ΕΥΠ. Μια ακόμα ιστορική επιτυχία εθνικής και λαϊκής σημασίας. Η από το 1953 αντιδραστική και σκοταδιστική ΕΥΠ με την αλλαγή της ονομασίας της έγινε... σοσιαλιστική και προοδευτική. Με τον πασόκο Ρουμπάτη ο Τσίπρας προχώρησε την ΕΥΠ σε πιο... αριστερή. Ο Μητσοτάκης; Προετοιμασμένος ο παίκτης. ΕΥΠ δεν σημαίνει μόνο μυστικές και απόκρυφες και ποτέ στη δημοσιότητα ιστορίες, αλλά και διαχείριση των μυστικών κονδυλίων της υπηρεσίας..

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ... ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ