ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Πολλοί δεν το είχαν χωνέψει ότι πρωθυπουργός της Ελλάδος έγινε και ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν τον πιάνει το μάτι τους. Ένα ψευτοτσαχπίνικο πράμα ο αρχισυριζαίος, χωρίς γραβάτα και στις πιο επίσημες εκδηλώσεις, ένα baby-face σε εκδοχή βουτυρόπαιδου κοπής Εξαρχείων. Και εύκολα σπάει αμήχανα χαζογελάκια.

Ναι, πράγματι η φιγούρα του κυρίου Αλέξη Τσίπρα στερείται βάρους. Δεν πείθει. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη Ήταν ένας κυβερνήτης χώρας που δεν τον παίρνεις στα σοβαρά. Κι όμως ο πρόεδρος του Σύριζα που γεννήθηκε σα σήμερα 28 Ιουλίου, το 1974, έμεινε 4,5 χρόνια στο Μαξίμου, Επιτυχία;

Σε καμιά περίπτωση επιτυχία, αν ομιλούμε πολιτικά κι όχι ποδοσφαιρικά. Επιτυχία στην πολιτική είναι η παραγωγή κυβερνητικού έργου. Και το αποτέλεσμα, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Όχι η ''νίκη'' στις εκλογές. Κανένα κέρδος σε τίποτα η Ελλάδα, αλλά και το ποδόσφαιρο, αν πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η όποια άλλη ομαδάρα.

Ο Τσίπρας το 1991 αποχώρησε από το ΚΚΕ και το 1999 έγινε γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Προέκυψε πρωθυπουργός για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκάλεσαν τη χρεοκοπία στην Ελλάδα. Και, δεύτερον, διότι ο ίδιος  παρουσιάστηκε λαϊκιστής- εντελώς.
Διαβαστε ακομα:

Η ''ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ'' ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ