ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο... ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΒΑΡΟΥΦ

 

Χρήστος Λούλης, ο ηθοποιός. Ταλαντούχος και με ποιοτικές επαγγελματικές επιλογές. Δέχθηκε να παίξει στο σινεμά τον Βαρουφάκη. Η γνωστή άγνωστη ακόμα ταινία που πολυσυζητήθηκε και δίχασε. Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, διεθνής και βραβευμένος, έκανε έντιμη ή στημένη δουλειά, με βάση το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη;

 

Στέκομαι στο άλλο. Ο καλλιτέχνης Χρήστος Λούλης συνέντευξη του ήταν όλα τα λεφτά. Και άσε επώνυμους κι όχι, ειδικούς κι όχι, ανθρώπους της πολιτικής κι όχι, που αλληλοσκοτώθηκαν. Και δεν σταμάτησαν την ''αντιπαράθεση'' κι αφού την δουν την ταινία του 2019.

 

Πρότεινε ο Γαβράς στον Λούλη να υποδυθεί τον ξυρισμένο Βαρουφάκη. Τιμητική η πρόταση από έναν εκτός συνόρων καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη. Λέει ο 43χρονος ηθοποιός στον μαιτρ:

- Δεν ψήφισα Σύριζα. Πιο σωστά είμαι ενάντια στον Τσίπρα... Δεν μπορώ να τον βλέπω... Κάτι παθαίνω όταν βλέπω τον Τσίπρα. Και στο δημοψήφισμα της απάτης ψήφισα ''Ναι''.

 

Υπ' όψιν ότι ο Λούλης δεν είναι ΝΔ. Ούτε καν. Είχε, μάλιστα, τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στο δημοψήφισμα των Τσίπρα- Βαρουφάκη, που τότε, μέχρι τότε ήταν τακίμια. ,Ο ηθοποιός τα είχε βάλει στα ίσα με τον ξυρισμένο Βαρουφάκη, διότι θεωρούσε καταστροφική τη θέση του πρώην τσάρου της οικονομάς να επιστρέψουμε στη δραχμή.

 

Κι όμως, ο Χρήστος Λουλης δέχθηκε να παίξει τον κινηματογραφικό Βαρουφάκη. Άλλο αυτό. Άσχετο. Εντελώς άσχετο. Αν είχε ρόλο παιδεραστή ή serial killer στο σινεμά, δεν σημαίνει πως ο καλλιτέχνης είναι τέτοιος και στην προσωπική ζωή του.

 

Σχετικά με την κουβέντα του Λούλη για τον Τσίπρα. Σα να έλεγε ότι τα άντερα του γυρίζουν, του 'ρχεται να κάνει εμετό κάθε φορά που τον τράκαρε στην τηλεόραση. Συνέβαινε σε πολλούς το ίδιο. Το ψεύτικο, το θρασύ, το απατεωνίστικο έβλεπαν στη φάτσα του πρώην προέδρου του Σύριζα.

Διαβαστε ακομα:

ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ