Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία στις 18 Οκτωβρίου 1981, όλοι οι Έλληνες, τόσο αυτοί που τον είχαν ψηφίσει όσο και αυτοί που δεν τον είχαν ψηφίσει, ανατρίχιασαν από τη συγκίνηση με την πρώτη μετεκλογική δέσμευση του νέου πρωθυπουργού: ''Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων''.  Όλοι χειροκρότησαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.
Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά το 1981, πάλι Οκτώβριος, σα σήμερα στις 5, σωτηρίου έτους 2015, ο Αλέξης Τσίπρας, συχνά μιμητής σε λόγια και ''έργα'' τον Ανδρέα Παπανδρέου, διέπραξε γκάφα(;) πρώτου μεγέθους, κινούμενος προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αναγιγνώσκοντας από το βήμα της Βουλής τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Τσίπρας διακήρυξε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογος μόνο έναντι των ψηφοφόρων του, αυτών που τον ψήφισαν και όχι έναντι όλων των Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στα δημοκρατικά καθεστώτα εκφράζουν όλους τους πολίτες, όχι μόνο αυτούς που τους ψήφισαν. Παρόμοιο ατόπημα, αν πράγματι δεν ήταν συνειδητή η δημόσια τοποθέτηση του, είχε διαπράξει ο Τσίπρας και το επόμενο καλοκαίρι, όταν είχαν φουντώσει και πάλι οι φήμες για κούρεμα των καταθέσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρωθυπουργός όχι όλων των Ελλήνων είχε πει το αξέχαστο, το αμίμητο, ''Ευτυχώς οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταθέσεις''.. 

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ