ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΡΥΒΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ...

 
Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας πολιτικός πολύ χαμηλών τόνων, και κυρίως ο ορισμός του αντιηγετικού, κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν παριστάνει το χαμηλό του προφίλ ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν το 'χει το αρχηγηλήκι και το μπαλκονάτο ο άνθρωπος. Η απάντηση ίσως βρίσκεται στις αράδες που ακολουθούν,,,
Πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση ο σύριζας είχε κιόλας αλλάξει τη... σημαία του. Εξαφάνισε από το κομματικό του λάβαρο ό,τι... καλλιτεχνικό στοιχείο παρέπεμπε στην καταγωγή του. Στο κομουνιστικό παρελθόν του. ΣΥ-ΡΙΖ-Α σημαίνει Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Πάει αυτό, πέθανε. Διαγράφτηκε, ξεχάστηκε για να μην πηγαίνει η σκέψη στη λέξη ''αριστερά''. Και είτε είναι λευκό, και όπως το πάρει ο καθένας, είτε αντικαταστάθηκε με το ''Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο''. Σήμερα παίζει το άλλο παραμύθι, ''Προοδευτική Συμμαχία''.
Η Ιστορία είχε αποφασίσει ο Σύριζα να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Όπως το ΠΑΣΟΚ πήρε τη θέση της Ένωσης Κέντρου. Οι αλλαγές, τα συνθήματα για την... Αλλαγή, προκειμένου να μην υλοποιούνται ποτέ, έχουν ανάγκη... αλλαγής σε πρόσωπα και ταμπέλες. Το 2008,όταν πήρε το χρίσμα ο Τσίπρας έλεγε ''Εμείς''.     Συνέχιζε το ίδιο παραμύθι, το ''Εμείς''. Ποιοι ''εμείς'', όμως! Με το που γίνεται κυβέρνηση επιτόπου ο μισός σύριζας φεύγει διότι το... κίνημα, που ήδη είχε αρχίσει τα τσιφτετέλια και τις πιρουέτες, τις στροφές δεξιά, μνημονικά, στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Υπ' όψιν ότι πριν γίνει κυβέρνηση ο σύριζας είχε κάνει μπόλικες μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ. Ποιοι ''Εμείς'', όταν έφυγε κόσμος αριστερός κι ήρθε κόσμος μη αριστερός. Και οι μεταγραφές δεν σταμάτησαν, ακόμα και με δεξιούς και βασιλικούς κι άλλους περίεργους. Το ίδιο από το 1977 και το ΠΑΣΟΚ, όσο βρισκόταν στο δρόμο να γίνει κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα σε νεοδημοκράτες, αλλά και σε χουντικούς.

Λάθος λέγανε, ότι οι συνεργάτες της δικτατορίας ξεπλενόντουσαν πολιτικά στο αντιχουντικό ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι το κάθε κόμμα, που η Ιστορία το φέρνει σε επίπεδο πρωταθλητισμού, δεν πρέπει να φοβίζει για ουσιαστικές αλλαγές. Δεν πρέπει να φοβίζει όχι μόνο τους ξένους, αλλά και τις μεγάλες μάζες των ψηφοφόρων. Πουλάει πάντα το σύνθημα της ''Αλλαγής'', αλλά μόνο στα λόγια, άλλωστε ο κοσμάκης έχει ταυτίσει την ''αλλαγή'' με την αέρα πατέρα... βελτίωση της καθημερινότητας του, όχι με αλλαγές, με τομές ουσίας.

Από τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2019 ο Τσίπρας απέφευγε να αναφέρει τη λέξη ''αριστερά'', ''αριστερός''. Αυτά είναι απαγορευμένα. Δεν είναι εμπορικά, δεν πουλάνε. Γιατί; Δεν ενδιαφέρουν τον Τσίπρα οι ψήφοι των αριστερών. Οι μη βολεμένοι αριστεροί είναι θυμωμένοι με τη μαϊμού αριστεροσύνη του Τσίπρα.
''Εμείς'' λέει ο Τσίπρας και το ρίχνει στην παλαβή. Ακόμα και τον Μητσοτάκη σταμάτησε να τον λέει ''δεξιό'' για να μην πάει το μυαλό του κόσμου ότι ο αντίπαλος, δηλαδή ο Τσίπρας, είναι... αριστερός. Πάει αυτό. Επόμενο. Ο Σύριζα αν πόνταρε στην αριστερή του ταυτότητα θα επέστρεφε στα μονοψήφια και μικρά μονοψήφια νούμερα.
Διαβαστε ακομα: