Η ΒΑΡΕΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΤΕΡΟ ΣΤΟ ΑΝΕΜΟ

 

Ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ. Το πρώην ΠΑΣΟΚ. Το πεθαμένο. Θαμμένο είναι, οι ίδιοι οι πασοκτσήδες το έχωσαν στο χώμα, και πολύ σωστά έπραξαν διότι το προϊόν δεν πουλούσε πλέον. Είχε σαπίσει, είχε βρωμίσει. Και κουβαλούσε τις αμαρτίες τους.

Η μαγκιά. Η πονηράδα. Κρύβουμε το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, όμως παραμύθι φούρναρης είμαστε... υπερήφανοι για το κίνημα, το ιστορικό ΠΑΣΟΚ. Τότε γιατί οι ίδιοι, για να σώσουν το κομματικό τους τομάρι, άλλαξαν τέσσερις φορές όνομα του ''κινήματος''.

Για πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία, δηλαδή από το 1821, δύο κόμματα παρέμειναν με τα ίδια ονόματα τόσα πολλά χρόνια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κόμματα νέα, αλλά στήθηκαν στις παλιές πατέντες, το 1974. Ξεχνάμε το ΚΚΕ, το πράγματι αρχαιότερο ελληνικό κόμμα, που όμως δεν είναι κόμμα, είναι θρησκεία. Λειτουργεί όπως ο χριστιανισμός, ο βουδισμός, ο εβραϊσμός. Σε άλλο κόσμο. Σε άλλο αιώνα. Παίζει η κασέτα, ''ο λαός... '', ''οι εργαζόμενοι... '' και ό,τι πιάσει στην λειτουργία της Κυριακής με το δίσκο ο επίτροπος της εκκλησίας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. δυο κόμματα έκαναν πρωταθλητισμό τη μεταπολίτευση. Και τα δυο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχαν βαρύνει, δεν τσουλούσαν, αλλά ο κοσμάκης απογοητευμένος από τους γραφικούς συριζαίους, έδωσε μια ευκαιρία ακόμα στο κόμμα με αρχηγό τούτη τη δόση τον μικρό Μητσοτάκη. Η ΝΔ, δηλαδή, γλύτωσε χάρη στο Σύριζα. Και πάλι χάρη στον Σύριζα σήμερα έχει πάρει τη δεύτερη θέση στην αφετηρία το ΠΑΣΟΚ.

Από το 1974, λοιπόν, στον τόπο μας κυριάρχησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Πρώτος ο μικρός Καραμανλής, ο Κώστας, ήθελε να στείλει το κόμμα του μπάρμπα του στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Να γίνει κι αυτός ιδρυτής νέου κόμματος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ιδρύσει δύο κόμματα, την ΕΡΕ στη θέση του Συναγερμού και μεταχουντικά την ΝΔ. Ο ανηψιός Κώστας, όμως, είτε γιατί είχε αρχίσει να τον παίρνει η κατηφόρα, άλλωστε δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε μία πλήρη τετραετία, είτε γιατί, λόγω χαρακτήρα δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά την πολιτική, άφησε στο ράφι και την ''επανίδρυση'' του κόμματος. Τη βάπτιση με άλλο όνομα.

Αυτό ήταν το σύνθημα του Καραμανλή Β'. Η “επανίδρυση” του κράτους. “Αλλαγή” έλεγε το ΠΑΣΟΚ, επανίδρυση η ΝΔ. Ο καθένας στο παραμύθι του. 

Διαβαστε ακομα:

Η ΜΟΝΗ ΓΝΗΣΙΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ