ΟΥΤΕ ΡΟΥΒΛΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Πληρώνεις σα μαλάκας, σαν Έλλην φορολογούμενος, εκτός όλων των άλλων κερατιάτικων και τα κόμματα. Και τα πληρώνεις θες, δεν θες, αλλά για ποιο λόγο; Επειδή είσαι... δημοκρατία. Φοβερά πράγματα. Γιατί να πληρώνεις από την τσέπη σου π.χ. την κρατική ραδιοφωνία κι όχι τα ιδιωτικά ραδιόφωνα. Την κρατική τηλεόραση κι όχι τα ιδιωτικά κανάλια. Την κρατική εκπαίδευση κι όχι τα ιδιωτικά σχολεία, και ό,τι άλλο ιδιωτικό κοινωνικού χαρακτήρα προσδοκά έσοδα μονάχα από τους χρήστες του.

Δεν δίνω μια για να ξαπλώσω με την γυναίκα της φωτογραφίας. Ρε, και να με πληρώνουν τέτοιο ψυχικό δεν κάνω. Δεν τα θέλω τα κρατικά ραδιόφωνα, τα κρατικά κανάλια. Δεν θα μου λείψουν. Δεν θέλω τίποτα κρατικό. Και το λέω εγώ ο κρατιστής. Εγώ που τα θέλω όλα κρατικά. Όταν, όμως, το κράτος είναι κράτος, όχι νταής. Όχι να μου τα παίρνει χωρίς να με ρωτάει πόσο μου κοστίζει ό,τι μου προσφέρει. Όχι να κοστολογεί το κράτος όσο γουστάρει και από πάνω να μου δίνει σκάρτο προϊόν σε προσφορά υπηρεσίας υγείας, παιδείας, αστυνομίας, ενημέρωσης κ.α.

 

Λέμε για τα κόμματα. Γιατί τα πληρώνει ο μαλάκας, είναι το ερώτημα. Ποιος είναι ο μαλάκας; Ένας είναι ο μαλάκας από τότε που βγήκαν οι λάσπες στους δρόμους. Ο φορολογούμενος. Που πια δεν είναι μόνο φορολογούμενος, αλλά και χαρατσωμένος.

Επί του θέματος. Γιατί ξοδευόμαστε να συντηρούμε και τα κόμματα; Επειδή, λέει, έχουμε δημοκρατία. Για να ψηφίζουμε όποιον θέλουμε. Για να μην μας κυβερνάνε αυτοί που δεν τους ψηφίσαμε. Ανέκδοτο; Ο λαός ψήφισε, ο λαός καταψήφισε, ο λαός έβγαλε και έδιωξε τον έναν και τον άλλον πρωθυπουργό.

 

Σύμφωνοι. Καμιά αντίρρηση ότι ο γίγαντας, ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει. Γιατί, επιμένω, να πληρώνει και τα κόμματα που είναι ιδιωτικού δικαίου και προσωπικής δράσεως; Να πληρώνει ακόμα και τα κόμματα που δεν έχουν κυβερνητική ευθύνη, ενώ επιβαρύνονται οι μαλάκες φορολογούμενοι και με το μισθό και τα άλλα προνόμια των εκλεγμένων βουλευτών.

Έχουμε δημοκρατία; Τότε, ας γίνει δημοψήφισμα! Μιλάω για δημοκρατικές διαδικασίες. Να ερωτηθεί ο κυρίαρχος λαός. Θέλετε ή δεν θέλετε το δημόσιο ταμείο να επιχορηγεί τα κόμματα. Ποιο, λες, θα είναι το αποτέλεσμα που θα βγει από την κάλπη; Εγώ θα σου πω. Και γαμώ τα σταλινικά ποσοστά. Εκατό τα εκατό, ούτε ρούβλι στα κόμματα.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ... ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ