ΨΑΧΝΟΥΝ... ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΑ... ΑΡΕΣΟΥΝ

 
Τον Ιούνιο θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Και λοιπόν! Κανένα θέατρο και περιοδικό, καμιά εταιρεία και σουπερμάρκετ, τέλος πάντων καμιά φίρμα της αγοράς ψάχνει υποψήφιους, Να τους κάνει, τι; Οι ευρωεκλογές, όπως κάθε εκλογές, εθνικές, δημοτικές, σωματειακές, είναι... αγωνία των κομμάτων. Αυτή είναι η κύρια δουλειά τους. Τι ποσοστά θα κονομήσουν μέσα από την κάλπη. Και δεν ξεχνούν ποτέ ότι στην κάλπη ψηφίζει ο κόσμος και ο κοσμάκης. Ό,τι πιο αναξιόπιστο και... ρευστό. Σήμερα έτσι, αύριο αλλοιώς.
Τι να κάνουν τα φουκαριάρικα κόμματα. Ξεβρακώνονται. Και μαζί ξεβρακώνουν και τον πελάτη, τον λαό! Τα κόμματα θα πουλήσουν το παραμύθι τους, διότι ο κόσμος και ο κοσμάκης γουστάρει το παραμύθι. Και δεν σηκώνει απομυθοποίηση, να το θέσουμε ολίγον τι κουλτουριάρικα. Τα κόμματα, λοιπόν, μιλάνε για την πατρίδα, τον λαό, το έθνος, το μέλλον κι όλα αυτά σε συσκευασία ιδεολογική μπλα μπλα μπλα.
Ποιοι είναι υποψήφιοι στις ευροεκλογές. Τους ψάχνουν. Εντάξει, θα κατεβάσουν και κάποια στελέχη του κόμματος, αλλά και δεν θα σνομπάρουν τους φιρμάτους, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, ηθοποιούς, παρουσιαστές. Όποιοι είναι  διαθέσιμοι κι έχουν ένα άλφα όνομα τραβηκτικό. Άλλοι κάνουν οι ίδιοι τις προτάσεις τους στο κόμμα, άλλοι δέχονται την  κρούση από το κόμμα. Και σ' αυτή τη δόση θα κατεβούν κάποια περίεργα τραίνα στις λίστες των κομμάτων. Άτομα εντελώς άσχετα με την πολιτική και τα κόμματα, αλλά αγαπητά στον μαλάκα τον λαό.
Στη φώτο ο παντελώς άσχετος με την πολιτική και τον Σύριζα ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και εκλέχτηκε από τους... αριστερούς ψηφοφόρους του... αριστερού κόμματος.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗ