Η ΜΥΓΑ ΤΣΕ ΤΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

 

Ως θεατής προτιμώ την κωμωδία από το δράμα. Θέλω να γελάσω, ρε, παιδί μου. Να διασκεδάσω. Καλό το δράμα, έχει τη θέση του, δεν λέω, κι εγώ δεν το αγνοώ, δεν το σνομπάρω, όμως μου πάει η κωμωδία περισσότερο. Και θαυμάζω ιδιαίτερα τους κωμικούς ηθοποιούς, τα δε ρέστα μου τα δίνω όλα στους αγέλαστους κωμικούς. Όχι σαν κάποιοι ευθυμοποιοί, γελωτοποιοί στα ελληνικά κανάλια, παριστάνουν τους διασκεδαστές, τους εντερταίηνερ, και... προσπαθούν να σε κάνουν να γελάσεις, προκαλώντας σε με τα... δικά τους γέλοια. Όχι, ρε. Μου λες το αστείο το κρυόπλαστο, το κρυόκωλο και γελάς... εσύ! Γελάς πριν από εμένα, τον ακροατή, τον θεατή. Σίγουρα πριν, διότι εγώ δεν γελάω με τις μαλακιούλες σου, κύριε τηλεσάχλα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έδινε την εντύπωση ότι ήταν γεννημένος με ταλέντο κωμικού. Ένας άλλος Μπάστερ Κήτον (φώτο) Ο οποίος χωρίς να γελάει, χωρίς να σπάει ένα μισό χαμόγελο, ήταν ικανός να κάνει τους θεατές στις ταινίες του να σπαρταράνε στα γέλοια. Σοβαρός, βλοσυρός, αυστηρός, οργισμένος αμολάει το ''αστείο'' του, αλλά εγώ δεν γελάω. Δύσκολο το ταλέντο του κωμικού.
Μιλάμε για πολιτική ή για θέατρο. Για την αξιοπρέπεια της χώρας ή τη μαγκιά του πρωθυπουργού. Ελλάδα είσαι και επειδή είσαι μικρό μέγεθος έχει ανοικτά μέτωπα. Δεν κάνεις νούμερα, λοιπόν,
Ο Τσίπρας έκανε αυτό που δεν είχαν τολμήσει οι άλλοι, Σαμαράς, Παπανδρέου και σία. Για τα ταξίδια του σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ρωσία είχε πει τα κωμικά του. «Στους ξένους ηγέτες έθεσα τα πράγματα όπως είναι για το συμφέρον των λαών και τους επέστησα την προσοχή…».
Σαλτάρε το παλληκάρι; Όχι, βέβαια. Απλά απευθυνόταν σε μαλάκες. Πρέπει να είσαι και πολύ αρχιμαλάκας αν δεν καταλαβαίνεις ότι το State Department και ό,τι αντιπροσωπεύει την παγκόσμια εξουσιαστική της πλανηταρχίας βλέπει ως κουνούπι τον κάθε Έλληνα πρωθυπουργό. Αρχηγός αντιπολίτευσης, αλλά  και κυβερνήτης της Ελλάδας, όποιος και αν είναι αυτός, για τις ΗΠΑ είναι μια σκνίπα.
Μιλάμε σοβαρά. Είμαι εγώ Αμερική, είμαι Λευκός Οίκος, και θα μετρήσω τον όποιον καγκελάριο της Γερμανίας περισσότερο απ’ όσο μπορεί να με απειλήσει μια όρνιθα; Δυστυχώς. Από τότε που έπαιζαν τα σπαθιά και οι ασπίδες ο κάθε γαμάω της γης έτσι ξηγιότανε. Το επάνω χέρι το έχει ο πιο ισχυρός. Και θα αλλάξει το έργο από την υπερδύναμη της Αμερικής ο γίγαντας ο Τσιπράκος, σήμερα, την εποχή του πολέμου των άστρων.
Διαβαστε ακομα:

ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑ ΕΧΕΙ... ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ