ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΒΟΘΡΟ...

 
γράφει ο φωστήρας
 
Με το που άκουσα ότι ο Αυτιάς κατεβαίνει για την Ευρωβουλή, κατέβηκα στο φαρμακείο να ανανεώσω τις προμήθειες μου σε υπογλώσσια. Διάγω κρίσιμη ηλικία και πρέπει να προσέχω την πίεση μου. Και ο Αυτιάς είναι ένα από τα όρια ψυχολογικής μου θραύσης.

Για να συνεννοούμαστε, στις δίκες της Μόσχας, πριν εννιά δεκαετίες έγινε η πρώτη και πολύ σοβαρή έρευνα στα ανθρώπινα όρια. Όχι τα σωματικά. Τα ψυχολογικά. Εν ολίγοις, οι κομισάριοι «προετοίμαζαν» τους κατηγορούμενους για το ακροατήριο με λεπτεπίλεπτα μασάζ. Παραδείγματος χάριν: Τους ετοίμαζαν το βραδινό μπάνιο σε μπανιέρες γεμάτες από κουράδες, ώστε να πηγαίνουν για ύπνο καθαροί και μυρωδάτοι. Ή τους πήγαιναν βόλτα για να ξεσκάσουν, σε δωμάτια γεμάτα κατσαρίδες. Ή ποντίκια. Ή φίδια. Σε χρόνο ρεκόρ και δίχως να πέσει σφαλιάρα έπεφταν οι υπογραφές στις «ομολογίες» τους, τους κάνανε ένα κανονικό μπάνιο να ξεμυρίσει η σκατίλα και τους πηγαίνανε μπαούλο στον Βιζίνσκι για τα περαιτέρω.

Παρένθεση: απαιτείται ξεχωριστό σεντόνι για τον διαβόητο Στανισλάβ Γιανουάρεβιτς Βιζίνσκι, τον Γενικό Εισαγγελέα του Κου Κου Σε, νο 3 στη ιεραρχία του Κόμματος, πίσω μόνο από τον Στάλιν και τον Λαυρέντι Μπέρια. Ο άνθρωπος άνοιξε νέους δρόμους στην κατανόηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αλλά προσέφερε και πολύτιμες υπηρεσίες στην επιστήμη για τη διερεύνηση και καταγραφή των ψυχολογικών ορίων θραύσης των ανθρώπων. Τι μαστίγια, τροχοί και Ιερά Εξέταση; Τι αηδίες είναι αυτές; Βάρβαρα πράγματα. Ενώ με μία μπανιέρα σκατά και λίγους αρουραίους, κάνεις τη δουλειά σου απλά, ήρεμα και πολιτισμένα.

Πίσω στα δικά μου τώρα, προτιμώ τα ισόβια από το να με βάλεις να δω Αυτιά. Σε γενικές γραμμές, έχω περάσει και αντέξει πολλά στη ζωή μου, αλλά είναι κάποια πράγματα που δεν υποφέρονται. Στα τηλεοπτικά πρόσωπα, μικρός όταν ήμουν το έπαθα πρώτη φορά όταν είδα Ντάνο Λυγίζο. Το ίδιο αργότερα και με τον Αρναούτογλου, την Νικολούλη, την Αννίτα Πάνια και άλλους. Ξεχωρίζω όμως δύο περιπτώσεις, που είναι πραγματικό μαρτύριο. Η μία είναι ο Γιώργος Παπαδάκης του ΑΝΤ1. Πριν λίγα χρόνια είχε βάλει ο σταθμός ερώτημα, αν υπάρχει Έλληνας που δεν έχει δει Παπαδάκη ούτε μία φορά στη ζωή του. Σίγουρα ένας είναι ο υπογράφων.

Κι ο Αυτιάς είναι η δεύτερη. Μιλάμε τώρα, καλύτερα να μου βγάλεις τα νύχια παρά να με βάλεις να τον δω. Κι εκεί που παρηγοριόμουν, που τουλάχιστον δεν τον πληρώνω, να τώρα που θα πάει και στην Ευρωβουλή με 1.000.000 ψήφους και θα είναι και εκπρόσωπος μου στην Ευρώπη.

Ομολογώ ότι οι παρούσες γραμμές σύρονται υπό την επήρεια βαρέων ηρεμιστικών καθώς αδυνατώ να ανθέξω τη ψυχική βάσανο. Η γυναίκα μου προσπαθεί να με ηρεμήσει και μου υπενθυμίζει ότι Ευρωβουλευτές έχουν γίνει και ο Ζαγοράκης και ο Γεωργούλης. Την ακούω περιδεής κι αναρωτιέμαι αν αυτό το κάνει με καλό σκοπό ή σπάει πλάκα που με βλέπει σ’ αυτό το χάλι.

Οι δύο μου γιοι, με ολοφάνερα φιλοπαίγμονα διάθεση ακούνε τα παλαβά μου για την σημασία της ψήφου και του βουλευτή στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και βάζουν στο You Tube το βιντεάκι που ο Αλέξης Γεωργούλης έπαθε Θωμά Μάτσιο στην Ευρωβουλή

Ευτυχώς που υπάρχει το συρτάρι με τα υπογλώσσια…

Διαβαστε ακομα:

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΦΙΓΟΥΡΑ