ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ... ΠΟΥΤΙΝ

 
Ο Αλεξέι Ναβάλντι δεν είναι ο τελευταίος, του οποίου  ο θάνατος στην Ρωσία θεωρείται... μυστηριώδης. Δικηγόρος και ακτιβιστής ο 48χρονος Αλέκος το΄χε παρατραβήξει ενάντια στον Πούτιν και μάλλον δεν προκαλεί... έκπληξη ο... μυστηριώδης χαμός του. Θυμάμαι την περίπτωση του δημοσιογράφου Βλαντιμίρ Πριμπιλόφσκι (, μόνιμου επικριτή του μονάρχη της Ρωσία; Βλαντιμίρ Πούτιν. Το 'φαγε κι αυτός το κεφάλι του. Έκανε μαγκιές στον Πούτιν και Ιανουάριο του 2016 βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα
Τι μπορούσε να κάνει και ο τσάρος, σε ρωτάω. Για έλα στη θέση του. Να είσαι ο Πούτιν, ο και γαμώ εξουσιαστής, ο επικυρίαρχος στη μετακομουνιστική Ρωσία και να σου κάνουν πλάκες κάποια χαμένα κορμιά. Δημοσιογράφοι, συγγραφείς, διανοούμενοι. Η κλίκα των αντιστασιακών.

Δεν θα πεθάνει ποτέ ο αντιστασιακός. Είναι άτομο διαχρονικό. Παρών και αξούριστος σ' όλα τα καθεστώτα, ακόμα και στα πιο δημοκρατικά, φιλολαϊκά, προοδευτικά, όπως χαρακτηρίζει κανείς τις κυβερνήσεις με κοινωνικές ευαισθησίες.

Λοιπόν. Υποχρεωμένος ήταν ο Πούτιν, όχι τόσο να απαλλαγεί από τον μανιακό αντιρρησία, τον 60χρονο Βλαντιμίρ Πριμπιλόφσκι. Και να στείλει «μήνυμα» σ' όσους τον θεωρούν απολυταρχικό, διεφθαρμένο. Να κάτσουν καλά.

Ο δολοφονηθείς Βλαντιμίρ Πριμπιλόφσκι είχε γράψει ένα βιβλίο «Η Ρωσία και η KGB την εποχή του προέδρου Πούτιν». Να είμαστε δίκαιοι. Πως να το... δεχθεί αυτό ο τσάρος. Κι αυτός, όμως, ο Πριμπιλόφκσι δεν ησύχαζε. Από ένα site έβγαζε συνέχεια τις βρωμιές του Πούτιν. Λες και είχε πάρει ασυλία από το αφεντικό της Ρωσίας.
Διαβαστε ακομα:

ΧΙΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ