ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ

 
του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Την πλήρωσαν χθες και τα... αγάλματα. Η καταστροφή θυμίζει επέλαση τζιχαντιστών. Δεν θα μείνει στη θέση της ούτε μία ορειχάλκινη προτομή που να μην τη κλέψουν για να τη στείλουν στα χυτήρια, ούτε ένα άγαλμα που να μην το ακρωτηριάσουν ή να το μουτζουρώσουν ούτε ένας τοίχος χωρίς σύνθημα αναρχικού περιεχομένου.

Και το κράτος; Τι κάνει το κράτος; Εκτός από το να πληρώνει για την αποκατάσταση των ζημιών τίποτε άλλο. Στην ουσία το έχει βάλει στα πόδια. Ο Γιώργος Καμίνης σα δήμαρχος της Αθήνας ελλείψει άλλου τρόπου προστασίας, είχε αποσύρει τα ορειχάλκινα αγάλματα για να μην τα βουτήξουν.

Ούτε ένας δεν συνελήφθη για τις μέχρι τώρα καταστροφές, ουδείς ενοχλήθηκε για τις κλοπές. Κι ας ξέρουμε, όπως έλεγε ο πρώην γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Ρακιντζής τις μάντρες και τα παλιατζίδικα, όπου καταλήγουν τα κλοπιμαία. Ξέρουμε, όμως, και κάτι άλλο. Και αυτό από τον κύριο Λέανδρο Ρακιντζή. Ότι τίποτε δεν λειτουργεί σωστά. Πρώτα πρώτα γιατί μεμονωμένοι αστυνομικοί δεν τολμούν να τα βάλουν με πολυάριθμους δράστες, και έπειτα γιατί ακόμη κι αν τους συλλάβουν και τους οδηγήσουν στο αυτόφωρο, τότε κατόπιν αιτήματος τους η υπόθεση αναβάλλεται. Και αναβάλλεται πολλές φορές.

Κατόπιν των αλλεπαλλήλων αναβολών και τη βραδύτητα της απονομής της δικαιοσύνης, λέει ο Λ. Ρακιντζής, η υπόθεση τελειώνει σε πέντε με οκτώ χρόνια με μέγιστη ταλαιπωρία των παθόντων που καλούνται κατ΄ επανάληψη μάρτυρες στο δικαστήριο.

Στο τέλος όμως, αρνούνται να προσέλθουν, οι δράστες αθωώνονται, και αυτοί, οι μάρτυρες καταδικάζονται για λιπομαρτυρία. Στο πόδι τα έχει βάλει το κράτος και στην περίπτωση των αναρχικών που καταστρέφουν τα ακυρωτικά μηχανήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς, και καίνε τρόλει ή λεωφορεία που περνούν από την πόρτα του πολυτεχνείου.

Αντί άλλης αντίδρασης, το κράτος άλλαξε τα δρομολόγια των ΜΜΜ. Κι όταν είδε ότι οι δράστες συνεχίζουν το ...θεάρεστο έργο τους άλλαξε ...συζήτηση. Ενώ γνωρίζει που... προπονούνται και που καταφεύγουν μετά την επίθεση. Και εννοώ το Πολυτεχνείο...

Διαβαστε ακομα:

ΤΗΝ ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΟΛΓΑ