ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ

 
Κακοκαιρία. Παγώνει από το κρύο η Ευρώπη. Τα Βαλκάνια και η γειτόνισσά μας επίσης Τουρκία. Χιόνι και πάγος σε πρώτη θέα και σε πρώτη επαφή έτσι και ξεμυτήσεις από το σπίτι σου. Όσοι δεν προσέχουν μέχρι που πεθαίνουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Παντού προβλήματα. Σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη. Και τα τροχαία είναι στο πρόγραμμα με το χιονιά και τον παγετό. Αεροπλάνα δεν σηκώνονται, παπόρια δεμένα στα λιμάνια.

Να σου πω τι σκέπτομαι όταν μας χτυπάει η σφοδρή κακοκαιρία. Πως την βγάζανε οι άνθρωποι πριν 500 και χίλια χρόνια. Χωρίς ηλεκτρισμό και πετρέλαια. Χωρίς τις ανέσεις του σήμερα. Κι αυτό με παρηγορεί. Ότι σήμερα η ζωή είναι πιο εύκολη, πιο αντιμετωπίσιμη σε σύγκριση με εκείνη δέκα και 20 αιώνες πίσω.

Κρύο υπό το μηδέν. Μην το φοβάσαι. Μη φοβάσαι τον εαυτό σου. Κρύο είναι, όχι θάνατος. Όχι καρκίνος, όχι μια άλλη αρρώστια. Εδώ αντέχεις την κοροϊδία, την απάτη, την κομματική αλητεία. Στο κρύο, ρε, θα κωλώσεις. Σου λέω μπράβο, και το εννοώ, ότι δεν έχεις λυγίσει ακόμα από τα στραβά κι ανάποδα των... ορθολογιστών
Διαβαστε ακομα:

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ... ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ