ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΑ PLAY-OFF, ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ

 
Το 2019 έφτιαξε το κόμμα του, το Chega, που θα πει ''Αρκετά'' στα πορτογαλικά, και την περασμένη Κυριακή, στις εκλογές έπιασε 18%. Λίγο ή πολύ; Τον τύπο, τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος τον είχαν μέχρι να πάρει ένα ποσοστό 20%. Τρελό, ε; Τελικά το ''Αρκετά'' πήρε δυο μονάδες λιγότερο από το ανώτερο ποσοστό, σύμφωνα με τα γκάλοπ.
Ακροδεξιό κόμμα; Έτσι το παρουσιάζουν, έτσι το θέλει και ο ίδιος ο αρχηγός. Κάποιος Αντρέ Βεντούρα, 41 χρονών, φανατικός οπαδός της Μπενφίκα, που τά χει βάλει ανοικτά εναντίον των μεταναστών, των Ρομά, και θέλει να ευνουχίζονται οι βιαστές γυναικών. Και ξεκαθαρίζει πως μέσα στο κόμμα δεν δέχεται από κανέναν και για τίποτα κριτική. 
Μιλάμε πολιτικά, δηλαδή δημοκρατικά. Το οποίον σημαίνει πως ο κοσμάκης ψηφίζει π.χ. το άλφα κόμμα, διότι θέλει να κάνει κρέας τη μούρη του βήτα κόμματος.
Πρώτο κόμμα με λιγότερο από 29% το κεντροδεξιό, που βέβαια δεν έχει σχέση με δεξιά και πολύ περισσότερο με το ανύπαρκτο.. κέντρο. Ακολούθησε το σοσιαλιστικό κόμμα, που επίσης δεν έχει καμιά σχέση με σοσιαλισμό και τρίτο το ''Αρκετά'' του πρώην σχολιαστή ποδοσφαιρικών αγώνων  Αντρέ Βεντούρα. Το ''Αρκετά΄΄ το 2019 πήρε μόνο 1% και εξέλεξε βουλευτή μόνο τον παικταρά Βεντούρα. Το 2022 πήρε 7% και έβγαλε 12 βουλευτές. Τώρα με 18% είναι τρίτη κομματική δύναμη στη Πορτογαλία με48 βουλευτές. Πρωτάθλημα δεν βλέπει, πάντως,   
Διαβαστε ακομα: