ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 
Χωρίς πολλά λόγια. Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδος να δώσει τις μεγάλες εξετάσεις της και να πάρει άριστα. Η αφορμή, βέβαια, ήταν το 2021 ο γιορτασμός των 200 χρόνων του 1821. Του μεγαλύτερου ιστορικού επεισοδίου των Ελλήνων. Η επανάσταση που έβαλε την χώρα στο χάρτη. Εξετάσεις απέναντι στη διεθνή κοινότητα και απέναντι στην ίδια της την Ιστορία. Πως θα αναδείξει το γεγονός του ξεσηκωμού, πριν ακόμα ξεκινήσει η οργάνωση του ελληνικού κράτους. Πριν, δηλαδή, ξεκινήσει η πορεία της νεώτερης Ιστορίας μας. 
Το έργο ήταν χοντρό. Βαρύ κι ασήκωτο. Η τεράστια ευκαιρία να ξεβρακωθεί ο βρώμικος και άτιμος ρόλος του ξένου παράγοντα. Των μεγάλων δυνάμεων και των οργάνων τους. Και να μάθει το σύμπαν, για μια φορά ακόμα, αυτή τη φορά με τον πιο σωστό επικοινωνιακό τρόπο, τι σημαίνει ελληνισμός και πόσο ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε την παγκόσμια ανθρωπότητα.
Προσέχω τις λέξεις που χρησιμοποιώ. Ελληνισμός, ελληνικός πολιτισμός. Βγάζω από το λογαριασμό τον ελληνικό λαό, το ελληνικό κράτος, τους Έλληνες πολιτικούς, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ποιητές, στοχαστές. 
Το πράμα πέρασε και δεν ακούμπησε. Λες και ποτέ δεν αποφάσισε η επίσημη Ελλάδα να γιορτάσει το 1821. Μοναδικό και αναξιόπιστο άλλοθι το γεγονός ότι η χώρα κυκλοφορούσε με τον αστερισμό του covid. Αυτή ήταν η δικαιολογία.
Η κυρία Γιάννας Αγγελοπούλου είχε αναλάβει τούτη τη μέγιστη εθνική δουλειά. Και ξεκίνησε το έργο, έφτιαξαν επιτροπή για τα 200 χρόνια του 1821, με άτομα που, εκτός των άλλων, πρότειναν τα... κόμματα. Α, ρε, να σηκωνόντουσαν από τον τάφο τους Κολοκοτρώνης και Καραϊσκάκης, Νικηταράς και Ανδρούτσος. Να μας έλεγαν τις πουστιές και τις κλεψιές των πολιτικών.
Από και ως που το Κινάλ, το μακιγιαρισμένο ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ, ο Σύριζας και το ΚΚΕ, που ποτέ στην ατζέντα τους δεν είχαν το 1821, να δώσουν εκπρόσωπο; Τα κόμματα μόνο περήφανα δεν πρέπει να είναι για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Τι λέμε! Συνεχίζουν την ίδια ''γραμμή'' τα σημερινά, λες και είναι η συνέχεια των πρώτων κομμάτων που συστάθηκαν, μετά τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, με την έγκριση των ξένων.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΟ 87% Ο ΠΟΥΤΙΝ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΤΟΝ... ΝΑΒΑΛΝΤΙ