ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΡΑΜΠ

 

Είναι για κλωτσές όσοι άρχισαν να απλώνουν τον... προβληματισμό τους, για το τι είναι καλύτερο, να βγει νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο λαϊκιστής Ντόναλντ Τραμπ ή όχι. Τι μας συμφέρει ως Ελλάδα. Έχω απάντηση άνευ ρίψεως γιαουρτόπιττας στη μάπα των σχολιαστών.

Είναι η ηλιθιότητα, και σκέτος αποπροσανατολισμός, να αναρωτιέται κανείς, και να αναλύει σχετικά το... θέμα. Όποιος και να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής, στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, ένα και το αυτό για την Ελλάδα. Γιατί; Επειδή όποιος και να εκλεγεί θα αποφασίζει όπως είναι υποχρεωμένος, όχι όπως ο ίδιος γουστάρει. Όχι σύμφωνα με όσα έλεγε προεκλογικά.

Να, όμως, που στις δημοκρατίες παίζει το παραμύθι της «διαφορετικότητας». Ότι ο Τσίπρας π.χ. είναι... κάτι άλλο από τον Σαμαρά. Ότι ο Σαμαράς κάτι άλλο από τον Παπανδρέου. Ότι ο Παπανδρέου κάτι άλλο από τον Καραμανλή. Πράγματι όλοι οι πρωθυπουργοί, νυν και υποψήφιοι, είναι διαφορετικοί. Μόνον σ' ένα διαφέρουν. Ο μεν είναι αντιπολίτευση, ο δε κυβέρνηση. Και ο αντιπολίτευση όταν γίνει κυβέρνηση είναι ίδιος με τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά σίγουρα λίγο χειρώτερος.

Στις αμερικάνικες εκλογές ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Αν, δηλαδή, θα εξελιχθεί σε ντέρμπυ με την συμμετοχή του σώουμαν, του σαχλαμάρα Ντόναλντ Τραμπ. Προς το παρόν, η μάχη είναι επικοινωνιακή, ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η πιτυχία του βαψομαλλιά είναι ότι έγινε αποδεκτός, παρ' ότι τον θεωρούν επικίνδυνο γερουσιαστές και στελέχη των Ρεπουμπλικανών. Ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ κάνει χοντρό παιχνίδι, τα έχει βάλει με τους μουσουλμάνους, αλλά και τους μετανάστες. Και δεν ποντάρει στους μαύρους και στους μορφωμένους Αμερικανούς.

Μαλακίες. Είπαμε. Τίποτα δεν ισχύει στην πολιτική. Αύριο, για παράδειγμα, με άλλο πρόεδρο οι ΗΠΑ να διώξουν τους μετανάστες. Και με Τραμπ στον Λευκό Οίκο η Αμερική να καλοσωρίζει κάθε πρόσφυγα.

«Ο Τραμπ είναι απατεώνας, ένας τσαρλατάνος...» λένε. Ο Ομπάμα είπε τη μεγάλη κουβέντα: «Μην είσαστε μαλάκες, νούμερο ο Τραμπ αλλά πάρτε σοβαρά τον κίνδυνο να κερδίσει».
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...